Witam.
Mam problem z podziałem projektu na pliki. Jak to bywa na początku wszystko w jednym kotle, ale działa...
Przyszło mi więc na myśl, że podzielę sobie wszystko ładnie na kilka mniejszych plików. tworze pliki *.h oraz *.c i nastał wielki problem. Po podziale tematycznym zostały mi tablica i struktura które to mają odniesienie w kilku funkcjach w różnych plikach.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Mam pliki do obsługi ds18b20 (ds18b20.h oraz c) funkcja odczytująca temperatury zapisuje je do tablicy pod wskazane indeksy (wykorzystuje także jeden element struktury)
Następnie funkcje do wyświetlania wyników na LCD (pliki menu.h oraz c) oraz kilka stanów ze struktury.
Dochodzi to tego plik z funkcjami sterującymi sprzętem (hardware.h oraz c) w których wykorzystywane są wszystkie pozycje ze struktury oraz odnosi się do tablicy.
Taki mały termometr funkcyjny. Oczywiście jest jeszcze kilka plików ale one nie stanowią problemu. Program przepisuje na nowo na podstawie starego (bez ctrl+c, ctrl+v) i napotkałem na taki problem.
Jak to najprościej zrobić żeby się nie narobić a dobrze zrobić?
Podajcie jakieś namiary na rozwiązania a się do edukuje bo teraz to nawet nie wiem co mam szukać.