Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 14 lis 2024, o 23:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sty 2013, o 17:10 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Ciąg dalszy z tematu --> http://forum.atnel.pl/topic2042-60.html

Proszę w poniższych postach podawać miasta w których dana osoba bierze na siebie (lub w kilka osób) organizację spotkania.

Według mnie zadania dla organizatora:

Sprawdzenie możliwych lokalizacji sal odpowiednich na spotkanie i podanie na forum ceny wynajmu.

Sprawdzenie miejsc noclegowych (i kosztu noclegu) np. hosteli na trasie między przyszłym miejscem spotkania a Dworcem Głównym.

Sprawdzenie lokalizacji (i cen) lokali konsumpcyjnych (np. knajpy) w pobliżu miejsca spotkania.

Ustalenie możliwych sposobów dostania się z Dworca Głównego do miejsca noclegu oraz do miejsca spotkania.

Sprawdzenie lokalizacji miejsc parkingowych w pobliżu przyszłego miejsca spotkania (na wypadek gdyby ktoś chciał przyjechać samochodem).

Kto czuje się na siłach spełnić powyższe wymagania proszę o wpisywanie miasta (zostanie ono później uwzględnione w głosowaniu) oraz o ewentualne uwagi.

PostNapisane: 7 sty 2013, o 21:19 
Użytkownik

no ja uważam, że u mnie [Warszawa] drogo, bardzo drogo więc generalnie odpada...najlepiej wychaczyć gdzieś jakiś motelik za dużo mniejsze pieniądze niż 200zl za noc xD -> śmiech na sali albo nie umiem szukać...i o sale trudno bo teraz wszystko kosztuje..pójść na spokojnie posiedzieć też ciężko bo wszędzie kupa ludzi proponuje mniejsze miasta...

PostNapisane: 7 sty 2013, o 21:47 
Moderator

Jaglarz - w razie czego - ja biorę główny ciężar organizacji, telefony zbieranie ofert i przedstawianie ich sukcesywnie tutaj forumowiczom na siebie obojętnie w jakim mieście miałoby się to odbyć - tak jestem silnie zdeterminowany ;)

ale oczywiście - jeśli ktoś zechce wspomóc organizacyjnie to po prostu SUPER

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

Nadmienię, że i tak (ale to moim subiektywnym zdaniem) .... i tak ilość chętnych czy uczestników będzie OSTATECZNIE zależała od lokalizacji czyli miasta ... dlatego tylko nieśmiało zaproponowałem żeby do tego się ew spróbować zbliżyć w jakichś ustaleniach wstępnych.

PostNapisane: 7 sty 2013, o 21:50 
Użytkownik

Sorki, że tak długo nie wchodziłem, ale od 2 stycznia dopiero teraz znalazłem czas i przeczytałem wszystki posty z tego tematu :D
Dopowiem użytkownikowi osa, że nie jest sam bo też mam 16 lat i nawet bardzo chciałbym być na tego typu spotkaniu. Moja możliwość to użytkownik kila bo do Bydgoszczy mam tylko 60 km.

PostNapisane: 7 sty 2013, o 21:58 

mirekk36 napisał(a):
Jaglarz - w razie czego - ja biorę główny ciężar organizacji, telefony zbieranie ofert i przedstawianie ich sukcesywnie tutaj forumowiczom na siebie obojętnie w jakim mieście miałoby się to odbyć - tak jestem silnie zdeterminowany ;)

ale oczywiście - jeśli ktoś zechce wspomóc organizacyjnie to po prostu SUPER

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

Nadmienię, że i tak (ale to moim subiektywnym zdaniem) .... i tak ilość chętnych czy uczestników będzie OSTATECZNIE zależała od lokalizacji czyli miasta ... dlatego tylko nieśmiało zaproponowałem żeby do tego się ew spróbować zbliżyć w jakichś ustaleniach wstępnych.

Aaaa to co innego, bo widzę że nikt nie pali się do sprawdzenia w swoim mieście. :D

W takim razie przystępujemy do wyboru miasta na spotkanie.

Proszę o podawanie miast które najbardziej Wam pasują na miejsce zlotu.

Później z tych miast zrobię ankietę.

Mój typ: Wrocław. (będzie pretekst do odwiedzenia znajomego) ;-)

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:00 
Użytkownik

ja generalnie się dostosuję :)

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:01 
Użytkownik

lukas12 napisał(a):
Sorki, że tak długo nie wchodziłem, ale od 2 stycznia dopiero teraz znalazłem czas i przeczytałem wszystki posty z tego tematu :D
Dopowiem użytkownikowi osa, że nie jest sam bo też mam 16 lat i nawet bardzo chciałbym być na tego typu spotkaniu. Moja możliwość to użytkownik kila bo do Bydgoszczy mam tylko 60 km.

To wezmę kupony na lemoniadę :lol:
Ja stawiam na Kraków ponieważ jest to bardzo fajne miasto i często kiedy jestem na wakacjach właśnie tam jeżdżę ;)

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:04 
Moderator

Jaglarz napisał(a):
Aaaa to co innego, bo widzę że nikt nie pali się do sprawdzenia w swoim mieście. :D

Tylko pamiętaj że ja nie mam na myśli sprawdzania w razie czego TYLKO w Szczecinie - a w każdym wybranym przez was mieście jeśli innym osobom zabraknie czasu czy możliwości. Mamy dzisiaj telefony, internet itp więc sobie w jakimś zakresie poradzę zdalnie. Aczkolwiek wiadomo że liczyłbym na współpracę kogoś z takiego wybranego miasta z uwagi na jego lepszą orientację w nim jeśli chodzi o różne szczegóły, które słusznie podkreślił Jaglarz.

Jaglarz napisał(a):
Mój typ: Wrocław.

Mnie pasuje miasto X, czyli każde wybrane przez Was ;) ...

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:07 
Użytkownik

Ja bym postawił na Trójmiasto :)
Lub gdzieś, z dojazdem do 5 godzin w jedną stronę :)

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:15 

kierlan napisał(a):
ja generalnie się dostosuję :)

mirekk36 napisał(a):

Mnie pasuje miasto X, czyli każde wybrane przez Was ;) ...

Nieeee no, tak nie dojdziemy do ładu.

Podawać mi tu miasta! Bo Was zbanuję, Łosie jedne. :lol:

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:23 
Użytkownik

Jaglarz napisał(a):

kierlan napisał(a):
Ja mieszkam w około 19000 tysięcznym miasteczku na Mazurach, nie wiem czy ktoś chciał by tu przyjechać, zwiedzać nie ma co zbytnio.

no ja uważam, że u mnie [Warszawa] drogo, bardzo drogo więc generalnie odpada...najlepiej wychaczyć gdzieś jakiś motelik za dużo mniejsze pieniądze niż 200zl za noc xD -> śmiech na sali albo nie umiem szukać...

No to muszę Ci powiedzieć ze słabo szukałeś ja w 2011 roku w lipcu jak byłem na zawodach płaciłem 120zł za pokój 3 osobowy (hotel nazywał się Aramis, Portos jakoś jakoś tak) , czyli 40zł za noc na osobę myślę że taniej raczej się nie da znaleźć jak 30-40zł za osobę.
Z drugiej strony pociesze Cię ja mieszkam w Piszu, to taka niewielka miejscowość na Mazurach i tu też można przespać się w Hotelu płacąc 200zł za noc :)
Tak że kierlan Warszawa wcale nie jest złą propozycją i myślę że w większości dużych miast czy to będzie Warszawa, Kraków Poznań czy Wrocław nie ma co liczyć że będzie tanio, jak się coś znajdzie tanio to będzie a jak nie to nie i bez znaczenia jakie to będzie miasto.

Jaglarz napisał(a):
Podawać mi tu miasta! Bo Was zbanuję, Łosie jedne. :lo:

Trójmiasto, Warszawa

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:27 
Użytkownik

trójmiasto ;)

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:42 
Użytkownik

osa1313 napisał(a):
lukas12 napisał(a):

To wezmę kupony na lemoniadę :lol:

Może mirek zlituje się nad nami i postawi nam jakieś piwko :D

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:53 
Użytkownik

Zakopane, Gdańsk, Augustów, Szczytno

Ostatnio edytowano 7 sty 2013, o 23:11 przez kierlan, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 sty 2013, o 22:58 
Moderator

lukas12 napisał(a):

No ładnie ;) bezalkoholowe i z dodatkowym boboruitem ;) .... eeeeh jak ja bym chciał mieć tzn być w takim wieku żeby mieć takie rozterki - bezalkoholowe czy boobofriut. Mógłbym nawet jeszcze kaszkę manną wciągać ;)

a na poważnie pod komendą Jaglarza niech będzie, tylko czy można stawiać na dwa miasta?

Kraków, Wrocław - bo czuję pismo nosem ;)

PostNapisane: 7 sty 2013, o 23:12 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
lukas12 napisał(a):

No ładnie ;) bezalkoholowe i z dodatkowym boboruitem ;) .... eeeeh jak ja bym chciał mieć tzn być w takim wieku żeby mieć takie rozterki - bezalkoholowe czy boobofriut. Mógłbym nawet jeszcze kaszkę manną wciągać ;)

a na poważnie pod komendą Jaglarza niech będzie, tylko czy można stawiać na dwa miasta?

Kraków, Wrocław - bo czuję pismo nosem ;)

Ja dałem 4 :P

PostNapisane: 8 sty 2013, o 08:11 

Jeżeli było by w Krakowie czy Wrocławiu to Kolegów z okolic Tychy-Katowice mogę zabrać, będę miał trzy wolne miejsca, autko małe ale się pomieścimy ;).

PostNapisane: 8 sty 2013, o 08:43 
Użytkownik

Wrocław jak najbardziej, Kraków już trochę dalej ale też przejdzie.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 08:46 

To u mnie 50% za Krakowem, a 50% za Wrocławiem, bo w Wrocku mam nocleg, a Kraków blisko. Chociaż, pewnie jak się żona dowie, to będzie 100% Wrocław, bo ma tam przyjaciółkę ;). I były by dwie pieczenie na jednym ogniu ;), ona przestała by marudzić, a ja bym sobie pojechał na szkolenie :D.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 08:54 
Użytkownik

Słuchajcie, a może wybierzmy jakieś miasto w centralnej Polsce, aby każdy miał powiedzmy mniej więcej te same kilometry. Na przykład Łódź. Jest to dobra lokalizacja moim zdaniem.

W Łodzi jest Manufaktura - fajny kompleks rozrywkowy (http://www.manufaktura.com), łózko w pokoju 5-co osobowy już od 35 zł itp.

Generalnie mi jest obojętne, bo i tak będę jechać służbowym autem i jak wcześniej mówiłem, mogę kogoś zabrać, ale ja stawiam na centralną Polskę - Łódź :)

PostNapisane: 8 sty 2013, o 09:14 
Użytkownik

kierlan napisał(a):
Zakopane ....

To mi się bardzo podoba jeszcze bliżej dla mnie hehe :)

PostNapisane: 8 sty 2013, o 09:19 

kila napisał(a):
W Łodzi jest Manufaktura - fajny kompleks rozrywkowy (http://www.manufaktura.com), łózko w pokoju 5-co osobowy już od 35 zł itp.

W te ceny już od.... to ja za bardzo nie wieże, znam to z autopsji, rzadko się okazuje, że cena faktycznie tyle wynosi, chyba, że za łóżko na korytarzu ;).
Dokładne ceny jeżeli już trzeba by podawać, sprawdzone telefonicznie chociaż. Czyli tyle a tyle osób, taki i taki standard za tyle i tyle na dobę.

Dobrze by było ustalić jakieś 5miast, a potem przeprowadzić głosowanie, bo znając naszą polską mentalność, zaraz będziemy podawać miasta gdzie mieszkamy ;), bo bliżej.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 09:33 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):
kila napisał(a):

W te ceny już od.... to ja za bardzo nie wieże, znam to z autopsji, rzadko się okazuje, że cena faktycznie tyle wynosi, chyba, że za łóżko na korytarzu ;).
Dokładne ceny jeżeli już trzeba by podawać, sprawdzone telefonicznie chociaż. Czyli tyle a tyle osób, taki i taki standard za tyle i tyle na dobę.

Dobrze by było ustalić jakieś 5miast, a potem przeprowadzić głosowanie, bo znając naszą polską mentalność, zaraz będziemy podawać miasta gdzie mieszkamy ;), bo bliżej.

ja strzelam w miasta które bym chciał odwiedzić :P dodam jeszcze Katowice. :D

PostNapisane: 8 sty 2013, o 09:38 
Użytkownik

Ja stawiam na Warszawe.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 18:50 
Nowy

Nas jest dwóch chętnych i najlepiej pasowała by WARSZAWA. Ale jak będzie dalej to dojedziemy.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 18:54 
Użytkownik

Łódź centrum wszyscy blisko mają.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 18:59 
Użytkownik

pawcio0928 napisał(a):
Łódź centrum wszyscy blisko mają.

Zart? ze Szczecina do Lodzi kawal. Poznan, Wroclaw proponuje.

PostNapisane: 8 sty 2013, o 19:05 
Użytkownik

Proponuje:
Obrazek
Co wy na to. ;)

PostNapisane: 8 sty 2013, o 19:44 
Użytkownik

ale pod warunkiem że będzie piątek 13 złot się odbywał :P

PostNapisane: 8 sty 2013, o 19:46 
Użytkownik

I nazwa taka zachęcająca "Piątek"

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1