mirekk36 napisał(a):
mtbchn napisał(a):
Za mało. Dużo za mało.
Gdybyś włożył chociaż MINIMUM wysiłku, podkreślam MINIMUM i spróbował coś stworzyć własnego na bazie tego jak to określasz minimalnego przykładu, cokolwiek poćwiczył tak we własnym zakresie, a gdyby coś nie wychodziło to dopytał - to można byłoby coś podpowiedzieć - a tak? To nawet nie wiadomo czy rozumiesz co oznacza unia a co struktura do końca. Pominę już fakt, że w dziesiątkach poradników wideo do książek na moim kanale Youtube pokazywałem tak w praktyce - sposoby zastosowań i połączeń struktur z uniami
Z tego wątku który podał wyżej kolega karwi92 - widać, że też może nie do końca czuł temat - ale sam kombinował i PYTAŁ - nie ważne na jakim forum, ale ważne ŻE SAM COŚ PRÓBOWAŁ ... i to się liczy.
Haha, wiadomo jak Cię z norki wywołać, Mirku!
Po pierwsze, ZA MAŁO = chcę więcej. Twój przykład w książce jest powiedzmy użyteczny, ale równie dobrze mogę zegarki zrealizować tablicą struktur i NIE MUSZĘ używać unii. Rozumiemy się?
Po drugie, napisałem że rozumiem różnicę między unią i strukturą. Masz wątpliwości? Weryfikuj
![Szczęśliwy :)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_smile.gif)
Po trzecie, Mirku Mirku! Ja obejrzałem wszystkie Twoje poradniki. Być może przegapiłem użycie unii poza zegarkiem, a jak wspomniałem, ten przykład jest dla mnie jasny.
Po czwarte, nie oceniaj mojego wysiłku, bo nie wiesz ile i czy go włożyłem.
Przychodzę tu, by nie kombinować jak koń pod górę: nie będę sprawdzał, czy "młotek" pozwala na wkręcenie śruby. Dlatego pytam was, bardziej zaawansowanych, gdzie jeszcze mógłbym użyć unii, połączenia struktury z unią - gdzie takie połączenia są praktykowane.