tak,LCD dziala prawidlowo, jesli pominę IFa z pętli to command wyświetla 255, bo na samym dole czyscimy zawartość i to się zgadza. Może powiem o zmianach, które musiałem wprowadzić. na atm328 ICP1 jest na PB0 więc wiadomo, że musiałem zmienić porty.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Dalej pojawił się błąd, który nie do końca rozumiem. Po dołączeniu biblioteki lcd mialem error bo były różnice w makrach XDDR,XPORT,a w lcd miałem SDDR,SPORT. Zmieniłem wszędzie na XDDR i wtedy było ok, jednak nie wiem czy to ma jakiś wpływ, czy nie,czy tu tylko chodzi o nazewnictwo.
Więc w obu bibliotekach jest taki zapis makr
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Różnił się też rejestr,gdzie zezwalamy na przerwanie
język c
No i chyba to tyle zmian. Jak pisalem rownolegle do wyjscia odbiornika podlaczylem LED i podczas wciskania przyciskow pilota ona reaguje. Pilot nadaje w rc5 bo go testowalem kiedyś na Arduino. Wtedy też korzystalem z jakies gotowej biblioteki i sobie robiłem lampke na pilota i działało na nim wszystko ok.
Edit:
Debuguje sobie na LED i w inicjalizacji LED świeci, ale gdy ją wklejam w procedure obsługi przerwania to już nie, tak jakby w ogóle się nie wykonywało przerwanie.
------------------------ [ Dodano po: 56 minutach ]język c
problem mam w tym miejscu, warunek się nie wykonuje,IrPulseCount nie zwiększa swojej wartości. Warunek jest spełniony jeśli w warunku zrobie IrPulseCount>0, gdy zrobie nawet >1 to już się nie wykonuje.