Nadszedł taki dzień, że chciałem użyć w module WIFI trybu APSTA i zaczęły się schody.
Mam dwa moduły,
jeden jako STA o IP = 10.10.100.100 jako UDP Client,
drugi jako APSTA, jako AP ma ID = 10.10.100.254, jako STA ma IP = 192.168.0.47, jako UDP Server i pracuje w sieci z ruterem IP = 192.168.0.1
Jedna sieć ma pracować jako sznurek pomiędzy dwoma urządzeniami, drugie dodatkowo ma być Dawcą Czasu.
Niby wszystko pracuje, STA wysyła informację do APSTA, jest ona odbierana i przekazuje potwierdzenie, że dostarczono.
Dawca Czasu też niby działa, specjalnie synchronizuję czas co 5 min, abym to widział, ze działa.
Problem jest taki, albo czegoś nie rozumiem, albo coś źle robię.
A mianowicie: w ATB WIFI Config jak robię Refresh, to nie ma mojego modułu APSTA.
Tzn. jak odłączę STA i następnie odłączę i włączę ponownie APSTA, to się pojawia.
Jak włączę tylko STA ponownie, to znowu nie mam na liście w ATB WIFI Config modułu APSTA.
Jak wrzucę do przeglądarki 192.168.0.47 kończy się komunikatem "Ta witryna jest nie osiągalna..."
Dalej, druga rzecz: biorę smartfona i otoczenie sieciowe WiFi. Mam m.innymi sieć TP-LINK i DAWCA_SZNUREK. Gdy próbuję się połączyć z DAWCA_SZNUREK, to bez przerwy zaczyna mielić m.innymi "zapis zabezpieczeń za pomocą protokołu WPA2, TP-LNNK rozłącza i tak w kółko (uwaga, próbuję się podłączyć do APSTA, ale wcześniej wyjmuję moduł STA, bo ponoć jedno urządzenie jest obsługiwane).
Pokazuję konfigurację moich modułów:
STA:
APSTA- AP
APSTA- STA
A teraz na potwierdzenie moich poprzednich słów, jak widać i nie widać modułu na liście:
------------------------ [ Dodano po: 18 minutach ]Dodam, że diody N-Link, tak przy STA jak i APSTA świecą, czyli do swoich ruterów są podłączone.