Witam wszystkich mam problem z skonfigurowaniem transmisji RS232 w atmega328p. Sugerowałem się notą pdf i program się kompiluje dioda się świeci odbioru i tu moje pytanie czy mam źle ustawiony format ramek czy funkcja poboru danych nie działa. Pisałem to na bazie blue book i na atmega32A działało a tu niechce z góry dzięki za pomoc
Nie zgłasza brałem ten vector z pliku iom328p jak przerwanie odpowiedzialne za UART. Przekopiowałem sobie te pliki innego projektu i niema żadnego błędu a program nie działa mogę dołączyć cały kod jeśli ma chwile i ochotę pomóc.
nie wrzucaj na forum kodów bibliotek z książek bo one na 100% działają.
Za to możesz sam też prosto sprawdzać - weź tylko sobie TO pod uwagę proszę:
i jeszcze to:
a w trymiga dojdziesz gdzie masz problem i o ile sam nie rozwiążesz problemu to będziesz w stanie precyzyjnie opisać na którym etapie co i jak ci nie działa ok?
Obejrzyj i zastosuj w praktyce SZCZEGÓLNIE ten pierwszy poradnik i napisz tu wnioski na tej bazie odnośnie twojego kodu
Hm totalnie zapomniałem o debugowaniu z użyciem diody. Udało się problemem były źle skonfigurowane bity w rejestrze UCSR0B oraz UCSR0C. Dziękuje za pomoc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości