Kod troche jest tajny przynajmniej w kilku punktach, bo jest do obsługi urządzenia do którego dostęp będzie miało kilka osób.Po prostu można nim konfigurować je i przydzielać dostęp. Ale zaraz wytnę wszystko zostawiając tylko komunikacje Bt i logi jakie wysyłam z procka.
------------------------ [ Dodano po: dzisiaj, o 08:40 ]Ok. To opisze trochę urządzenie. Jest to projekt dla Caritas i będzie dostarczany dla osób w obozach dla uchodźców. Mimo,ze z kościołem nie jest mi po drodze to jednak projekt wydal mi sie na tyle pozytywny,ze postanowiłem wesprzeć charytatywnie go. Nie jest to mój pomysł i ja pomaga przy drugiej wersji urządzenia.
https://pesitho.com/ tu więcej informacji jeśli kogoś interesuje.
Sterownik tego urządzenia oprócz ogólnego sterowania zapisuje tez logi sa w nim napięcia akumulatora ,panela słonecznego ,pobór pradu i takie tam .Log wygląda mniej więcej tak
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Jest to .text i wysyłam to jako zwykle stringi.
W procku robie to tak:
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
jak widać jest to bascom i w pętli robi tylko odczyt z karty i wysyla. W tym czasie nie robi nic innego. Kwarc 16Mhz i baud 115200, ale tez testowałem na 38400. Tu wszystko jest OK bo i Putty i moj program na kompie nie ma problemow żeby wszystko zapisywać.
Problem jest tylko z Androidem. Takich Lini do przesłania będzie kilkadziesiąt tysięcy ,a pewnie i settysiecy. Dziennie zapisuje 1440 logów. 150 000 zapisuje w około 10 minut. Trochę wolno,ale szybciej niz rozbieranie urządzenia i wyjmowanie karty. Chyba to wszystko. W zalaczniku program na szybko zrobiony,ale efekt działania jest identyczny jak w głównym programie
------------------------ [ Dodano po: dzisiaj, o 08:40 ]Zapomniałem dopisać, ze problemy sa tylko gdy ściągam powyżej kilkuset lini. Przy normalnym użytkowania nie ma żadnych problemow
------------------------ [ Dodano po: 2 maja 2020, o 08:40 ]I jak tam sprawdził ktos ta komunikacje? Czy na darmo sie rozpisywałem?