Elwood napisał(a):
Czyli jeżeli zakupię REDBOOKA + bibliotekę do CAN oraz sam moduł CAN ( tylko który? AT90CAN128 czy Atmega64M1. Nie mam doświadczenia z rodzina AT90) oraz ewentualnie programator USBASP to bez problemu podłącze się po CAN z przysłowiowymi zegarami z auta ? Nie mam wprawdzie zastawu ATB ale w swoim zestawie mam tez FT232R i gniazdo pod Atmegę 16/32. Oprogramowanie CANshark rozumiem ze mogę pobrać ze strony Atnel i będzie działać z modułem.
Szanowny kolego - nie ma już w sprzedaży modułów ATB-CAN SHIELD które mogą działać z CAN SHARK'iem jako "CAN DIAG LITE" ... takie rzeczy to były dostępne tylko na PolakPotrafi dostępne w czasie akcji REDBOOK. A teraz to są zwykłe szildy które można sobie samemu programować i na nich coś testować
------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]Elwood napisał(a):
Jak wygląda sprawa z poradnikami do CAN ? Gdzieś trafiłem na informacje(w którymś filmie) ze będą dodawane tylko do E-booków a ja wolałbym jednak wersje papierową.
tak samo z poradnikami wideo - były tylko do książek nabytych na PolakPotrafi jako w projekcie REDBOOK. Teraz już te poradniki nie są dodawane
www.youtube.com/mirekk36 ]