Witam wszystkich forumowiczów
Piszę z jednym pytaniem. Otóż piszę program dla pewnego urządzenia. Na pokładzie jest ATmega88P. Urządzenie to komunikuje się ze światem zewnętrznym po RS485. W różnych okolicznościach przesyła różne komunikaty, (8-9 znaków), nie mniej jednak generalnie jest tego trochę. Po napisaniu programu i skompilowaniu (zajętość pamięci FLASH - 30%, pamięci RAM - 50%) urządzenie non stop samoczynnie się resetowało. Po próbie uszczuplenia wszystkich transmitowanych napisów zajętość pamięci RAM spadła do 30 % a całe urządzenie działa poprawnie, nic się nie resetuje. Zależałoby mi jednak na transmisji pełnych komunikatów. W związku z tym mam pytanie - w jaki sposób powinno się umieścić moje komunikaty w pamięci FLASH mikrokontrolera (najlepszą opcją byłoby utworzenie jakiejś tablicy napisów, lub czegoś podobnego, gdyż mogę pogrupować te komunikaty w jakieś tablice), oraz później wydobywać te komunikaty i wkładać je do funkcji uart_puts()?
Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, gdyż chwilę z tym walczyłem, a i tak każda próba kończyła się błędami kompilacji :/
Pozdrawiam