Już wyżej kolega andrews odpisał ci precyzyjnie:
post212091.html#p212091a ty wciąż zadajesz ....hmm sorki wybacz, troszkę dziwne pytanie: "jak wy to robicie?" Toż to zależy od programisty, indywidualnych potrzeb, założeń projektu itp itd - nie ma uniwersalnej odpowiedzi.
Z praktyki mogę tylko powiedzieć, choć mogę się mylić oczywiście, że rzadko kto sobie przełącza strumień do printfa - skoro i tak używa jakiejś biblioteki do obsługi UARTA, która jeśli już jest to zwykle serwuje różne gotowe funkcje....
szymanskim napisał(a):
gdzie 20C jest brane z inta to muszę to zrzutować na string a później ten string
ło matko
..... ja bym ci jednak polecił zapoznać się z podstawami języka C zanim będziesz pisał o takich rzeczach ... których delikatnie mówiąc nie ma w C
jakie rzutowanie inta na stringa ? Jak masz miejsce we Flash to wystarczy zrobić
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i wysłać bufor czyli tak utworzony string przez UARTA
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i po zawodach.
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]oczywiście można i bez sprintf() .... można samemu tworzyć w locie string, można posługiwać się funckjami do sklejania stringów jak strcat() , itoa() itp itd itp
www.youtube.com/mirekk36 ]