Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 7 lut 2025, o 23:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2012, o 07:46 
Moderator

Z okiełznaniem to ja nie mam kłopotów - ale niestety wiąże się to w moim przypadku z dosyć mocnym przerobieniem oprogramowania ponieważ jest to silnie sprzęgnięte z mechanizmem licencjonowania - to tu tak na prawdę jest u mnie piesek pogrzebany ... i dlatego kłopot nie jest w tym żeby to zrobić/okiełznać ale kłopot z czasem, który muszę poświęci na rozprucie i rozdzielenie tego w kodzie. A gdzie ja kiedyś pisząc pierwsze wersje tego programu wiedziałem że będzie on tak używany i przez tylu ludzi ? ;) nawet mi się to nie śniło - więc i koncepcje wymyślane były hmmm że tak powiem mocno nietrafione.

dlatego (z powodu tego czasu) przepraszam ale jeszcze będzie trzeba troszkę poczekać aż się za to wezmę - przykro mi i sorki.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 lis 2012, o 08:15 

Wrzucaj po prostu plik tekstowy z numerem wersji do katalogu mkAVRcalkulatora z sumą kontrolną danego pliku exe i problem rozwiązany. Zawsze będzie wiadomo którą wersję posiadamy. Po danych CRC.

PostNapisane: 12 gru 2012, o 10:45 
Użytkownik

Podłączę się do tematu.
Mam mkAVR Calculator na DVD kupiony z niebieską książką. Aby korzystać z pełnej listy dostępnych procków (np. 644p)muszę zakupić pełną wersję czy jest możliwa jakaś aktualizacja?
Wojtek

PostNapisane: 12 gru 2012, o 11:09 

Z książką masz tylko demo, by mieć full version, musisz kupić albo sam program, albo zestaw, wtedy Mirek ci podsyła plik licencji.

Na stronie atnel.pl jest nowsza wersja do ściągnięcia. Bez licencji też będzie w wersji demo, ale jest parę poprawek.

PostNapisane: 12 gru 2012, o 12:29 
Moderator

wojtek1000 napisał(a):
Podłączę się do tematu.
Mam mkAVR Calculator na DVD kupiony z niebieską książką. Aby korzystać z pełnej listy dostępnych procków (np. 644p)muszę zakupić pełną wersję czy jest możliwa jakaś aktualizacja?
Wojtek

Dokładnie potwierdzę to co wyżej napisał kolega. Do niebieskiej książki nie jest dołączone gratisowo żadne oprogramowanie :( .... czy gdzieś jest o tym wzmianka ? informacja ? - zapewniam, że nie ma - jedynie na podstawie programu opisuję Fusebity.

Samą licencję można dokupić oddzielnie. No chyba że ktoś doszuka się na naszej atnelskiej stronie tego wpisu: ;)

http://atnel.pl/nowosci-szczegoly-47.html

to wtedy jak widać można otrzymać ten program gratis ....

PostNapisane: 13 gru 2012, o 10:57 
Użytkownik

Cytuj:
Do niebieskiej książki nie jest dołączone gratisowo żadne oprogramowanie .... czy gdzieś jest o tym wzmianka ? informacja ? - zapewniam, że nie ma

Przecież nic takiego nie twierdzę, jestem pokojowo nastawiony i grzecznie tylko pytam, nie ma się co denerwować. Dzięki za odpowiedź.
Wojtek

PostNapisane: 13 gru 2012, o 12:12 
Moderator

wojtek1000 napisał(a):
Przecież nic takiego nie twierdzę, jestem pokojowo nastawiony i grzecznie tylko pytam, nie ma się co denerwować. Dzięki za odpowiedź.
Wojtek

Kurczę co ja takiego w sobie mam - że jak napiszę coś spokojnie, potulnie wręcz - to niektórzy odbierają to jako jakieś nerwy czy wojnę ? :(

widzę, że te emotinkonki są do niczego :(

nie ma to jak na żywo pogadać, gdy słychać ton głosu, uśmiech czasem w głosie ale życzliwy a nie ironiczny ....

toż ja się panie kolego wojtek1000 wcale nie zdenerwowałem - tylko postarałem się jasno i rzeczowo wytłumaczyć co i jak ... więc proszę nie odbieraj moich wypowiedzi jako złośliwych czy zaczepnych .... ok ? :)

PostNapisane: 13 gru 2012, o 13:51 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

To nawyk z Elektrody, gdzie w dobrym tonie jest komuś dokopać, a wszelkie słowa krytyki odbierane są jako atak.

Ludzie nie są przyzwyczajeni do takiej atmosfery jaka tutaj panuje. :lol:

PostNapisane: 13 gru 2012, o 14:04 
Użytkownik

Mirek, spoko.
Jestem od niedawna na forum i nie do końca poznałem zwyczaje tu panujące, ale podobają mi się (te zwyczaje )coraz bardziej.
Cytuj:
nie ma to jak na żywo pogadać, gdy słychać ton głosu, uśmiech czasem w głosie ale życzliwy a nie ironiczny ....

co fakt, to fakt.

Cytuj:
więc proszę nie odbieraj moich wypowiedzi jako złośliwych czy zaczepnych .... ok ?

OK.

Cytuj:
To nawyk z Elektrody, gdzie w dobrym tonie jest komuś dokopać, a wszelkie słowa krytyki odbierane są jako atak.

Jaglarz niestety i z wielu innych for internetowych.

Niech to forum pozostanie przyjazne!!!

pozdrawiam
Wojtek

PostNapisane: 13 gru 2012, o 14:11 
Użytkownik

wojtek1000 - mysle , ze jeszcze troche i sam stwierdzisz , ze to forum jest przyjazne :)

PostNapisane: 13 gru 2012, o 14:33 
Użytkownik

GwynBleidD napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=7XtLxzxQt3U - dewiza tego forum ;)

hehe dobre jeszcze ziolo i bedzie git ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1