dzajo16 napisał(a):
Mam jeszcze takie pytanie może ktoś będzie wiedział. Czy da się w jakiś sposób wkskazać na wyświetlanie obrasków z lokalizacji na dysku komputera? Od razy zaznaczę że nie działa podanie bezpośredniej ścieżki np. :
file:///A:/1_zdjecia/obrazek.jpg
1. Słownik ortograficzny się kłania.
2. Masz braki w podstawach odnośnie sieci itp. a zabierasz się za robienie czegoś co wymaga co najmniej podstaw odnośnie technologii web. Zacznij od elementarza i dopiero przejdź do czegoś bardziej zaawansowanego.
Odpowiedź na twoje pytanie:
Musisz postawić sobie lokalny serwer na komputerze z którego chcesz to udostępnić i jak sama nazwa wskazuje będzie tylko w lokalnej sieci, więc już uprzedzam Twoje następne pytanie odnośnie dlaczego nie widzę tego obrazka z innego miejsca niż moja sieć lokalna.
Odnośnie iframe.
Tak ciężko wklepać w google i przeczytać co to jest iframe? To służy do umieszczania zawartości innej strony w naszej (tak w dużym skrócie). Obecnie większość stron blokuje możliwość takiego includowania. Pisałem Ci że Google blokuje hotlinkowanie, a to co robisz z iframe to po prostu wstawianie CAŁEJ zawartości strony spod tego linku a nie obrazka! Załóż sobie jakiś darmowy hosting, który nie blokuje hotlinkowania. Wrzuć obrazki przez FTP i wtedy będziesz mógł sobie je wyświetlać.