Witam,
czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problem??
Postaram się dokładnie wszystko opisać.
Problem dotyczy tylko uruchomienia servera UDP w mkbootloader. Sama komunikacja z procesorem i bootloader wgrany do procesora działają bardzo dobrze.
Do tej pory używałem bluetootch i nie było żadnych problemów, nie miałem też konieczności sprawdzania servera UDP więc nie wiem jak długo taki problem istnieje.
Znalazłem trochę czasu, a że miałem kupiony ATNEL-WIFI232-T to postanowiłem przejść na WiFi. Działa wszystko pięknie, przepisałem programy na androida z komunikacji bluetootch na udp i jest pięknie, a zasadzie było do czasu próby zaktualizowania wsadu.
Napisałem maila do pana Mirka i odpisał mi abym opisał mój problem na forum, jednak następnego dnia postanowiłem jeszcze wymienić router sieciowy bo działał mało stabilnie.
Kupiłem nowy, jakiś tani TP-Link (tylko takie były z modemem adsl ) i o dziwo po zmianie routera Mkbotloader zaczął pięknie uruchamiać server UDP. Cały szczęśliwy odpisałem panu Mirkowi, że już wszystko ok, a następnego dnia znowu to samo. Już nie mam pomysłów gdzie szukać problemu.
Dodam, że inne programy jak: ATBWiFi, MkTerminalUDP działają bez problemu.
Ciekawe jest to, że podczas uruchaminia servera UDP w mkbootloader jest taka chwila zwłoki, jak by próba uruchomienia servera i jeśli w tym momencie kliknę na INFO to procesor ładnie odpowiada.
Próbowałem nawet w ten sposób wgrać jakiś wsad do procesora. Wgrywanie się rozpoczyna ale zostaje przerwane jak server się nie uruchomi.
Załączę kilka zrzutów ekranu, może coś pomoże.

Program bezpośrednio po uruchomieniu

wprowadzone hasło restartu procesora

uruchamianie servera UDP. Sam proces inicjalizacji, trwa to ok 3 sek.

... i po chwili trach.
Jednak jeśli podczas tych 3 sekund inicjalizacji kliknę INFO, to proszę bardzo:

A np MkTerminalUDP bez najmniejszego problemu: