Witam
Po pierwsze, jako że to mój pierwszy post - witam wszystkich.
Muszę zarejestrować ILOŚĆ (czas trwanie nie ma znaczenia) impulsów podanych na któreś z wejść. Impulsy to skok napięcia do 5V. Potrzebuję również pętli na 400 wierszy, które są kolejno uzupełnianie, a kiedy wszystkie zostaną wypełnione, wypełnianie następuje od początku - to już jest rozwiązane, w załączniku plik exe z przykładem (tam jest tylko 10 wierszy - aby lepiej zrozumieć ideę, wpiszcie zmienne przynajmniej 20 razy i obserwujcie co "zwraca" konsola). Rozszerzenie exe jest zablokowane, więc je spakowałem.
Tutaj kod w C:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W uC zamiast podawania kolejnych elementów do tablicy, ma być podawana ilość impulsów, które pojawiły się na wejściu w ciągu 1/10 sekundy (czyli cała tabela zostanie zapełniona w 40 sekund). Na ekranie (nie wiem jeszcze czy jakiś 2x16, czy z Nokii 3310, zależy jaki załatwię) ma być wyświetlana suma całej tabeli, odświeżana co 1/10 sekundy. Przez pierwsze 40 sekund na zmianę z wynikiem ma być wyświetlany komunikat "Wynik zafałszowany, zbieram dane." (2 sekundy komunikatu, 2 sekundy wyniku). Po tych pierwszych 40 sekundach ma być wyświetlany sam wynik.
Wolałbym nie dostać gotowca, ponieważ chce się czegoś nauczyć, więc bardzo prosiłbym o informacje jak rejestrować ilość impulsów, jak zrobić to ostrzeżenie przez pierwsze 40 sekund itp. Na razie nie mogę przetestować, bo jeszcze nie mam wyświetlacza (a impulsy mogę symulować "zwieraniem" pinu +5V i jakiegoś pinu wejściowego, bo impulsy z mojego urządzenia też będą miały 5V.
Pozostaje jeszcze najważniejsza kwestia - jak przerobić to na formę trawioną przez STM32F0Discovery?
A teraz pytanie do Was - pomożecie?
.
Pozdrawiam
Darken