Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 10 mar 2025, o 20:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 paź 2017, o 19:28 
Użytkownik

Zaktualizowałem sobie dziś program AVPlayer do wersji 1.0.0.46 "VELA" i zauważyłem następujący problem, mianowicie odpalam jakiś film w małym oknie i oglądamy, ale przy maxymalizacji okna na cały ekran film włącza się od początku. To samo przy np: włączam pałze minimalizuje i z paska zaczyna mi film od początku iść.
Nie wiem czy to tylko ja tak mam, może ktoś inny zauważył taką przypadłość. System Windows 7 64-bit

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 paź 2017, o 19:44 
Użytkownik

Cześć

To zdaje się, ze występuje w każdej wersji systemu. Na win7 i na win 10 versja 45 i 46 AVplayer'a {Vela) to samo co u Ciebie, ale mi osobiście to nie przeszkadza.

PostNapisane: 12 paź 2017, o 23:23 
Moderator

To występuje od tej aktualizacji - może kiedyś uda mi się to wyeliminować - na razie można zapomnieć

ważne że w ogóle działa - a widzę, że kolega w ogóle nie śledzi forum i rozwoju programu - mnie zaś już gardło i palce bolą od przypominania że w związku z nowymi pomysłami kociego googla który wycofał wsparcie dla Adobe Flash - to AVPlayer przestał działać na amen

udało mi się na szybko odpalić go z nowym silnikiem Chrominium i śmiga

a narzekanie, że się odpala od nowa film po zwiększeniu okna - to lekka przesada - jakby ktoś podczas oglądania wciąż albo co kilka sekund mieniał rozmiar okna

PostNapisane: 13 paź 2017, o 05:43 
Nowy

mirekk36 napisał(a):
To występuje od tej aktualizacji - może kiedyś uda mi się to wyeliminować - na razie można zapomnieć

ważne że w ogóle działa - a widzę, że kolega w ogóle nie śledzi forum i rozwoju programu - mnie zaś już gardło i palce bolą od przypominania że w związku z nowymi pomysłami kociego googla który wycofał wsparcie dla Adobe Flash - to AVPlayer przestał działać na amen

udało mi się na szybko odpalić go z nowym silnikiem Chrominium i śmiga

a narzekanie, że się odpala od nowa film po zwiększeniu okna - to lekka przesada - jakby ktoś podczas oglądania wciąż albo co kilka sekund mieniał rozmiar okna

Przyznam, że nie wytrzymałem czytając kolejny raz podobną odpowiedź.
Mirek!
Odpowiedzi typu "ważne że w ogóle działa" itd. są niesmaczne.
Płacimy za program i wymagamy, żeby funkcjonował prawidłowo.
To, że Google wycofa u siebie Adobe Flash'a - było wiadomo od dawna (2 lata!).
Przypomnę jeszcze, że zakładki też nie działają w AVPlayer.

PostNapisane: 13 paź 2017, o 06:01 
Moderator

krzyshtof napisał(a):
Płacimy za program i wymagamy,

Jezus Maria .... Panie Panie .... wstydu sobie oszczędź ... przy tej cenie - 18 zł - ty będziesz pisał TAKIE rzeczy ?

Kochany - napisz reklamację, zwrócę ci te 18 zł i idź Pan ... nie powiem gdzie - a nie będziesz mi tu wymagał - żenada, żenada do kwadratu

I pisz za siebie - a nie podpierasz się "liczbą mnogą w swojej wypowiedzi" ... pisząc "wymagamy" .... bo minęło ledwie 6 minut a ja już dwa maile dostałem od ludzi, którzy mają ten program i jak zobaczyli ten twój żenujący post to zdążyli do mnie napisać i uśmiać się z tego coś ty tu wypisał

Ale spokojnie - jeśli jest jeszcze ktoś, kto tak jak ty "płaci i wymaga" to napisałem wyżej - co można zrobić .... reklamacyjka zwrot 18 zł i koniec z wymaganiem

żenada - no już dawno czegoś takiego nie słyszałem "płacę wymagam" no toś się chłopie popisał

PostNapisane: 13 paź 2017, o 06:14 
Nowy

mirekk36 napisał(a):
krzyshtof napisał(a):
Płacimy za program i wymagamy,

Jezus Maria .... Panie Panie .... wstydu sobie oszczędź ... przy tej cenie - 18 zł - ty będziesz pisał TAKIE rzeczy ?

Kochany - napisz reklamację, zwrócę ci te 18 zł i idź Pan ... nie powiem gdzie - a nie będziesz mi tu wymagał - żenada, żenada do kwadratu

I pisz za siebie - a nie podpierasz się "liczbą mnogą w swojej wypowiedzi" ... pisząc "wymagamy" .... bo minęło ledwie 6 minut a ja już dwa maile dostałem od ludzi, którzy mają ten program i jak zobaczyli ten twój żenujący post to zdążyli do mnie napisać i uśmiać się z tego coś ty tu wypisał

Ale spokojnie - jeśli jest jeszcze ktoś, kto tak jak ty "płaci i wymaga" to napisałem wyżej - co można zrobić .... reklamacyjka zwrot 18 zł i koniec z wymaganiem

żenada - no już dawno czegoś takiego nie słyszałem "płacę wymagam" no toś się chłopie popisał

Przyznaję, że to zdanie nie do końca było przemyślane. Ale nie w tym rzecz, nieprawdaż?

PostNapisane: 13 paź 2017, o 06:22 
Moderator

krzyshtof napisał(a):
Ale nie w tym rzecz, nieprawdaż?

Nie brnij dalej, zamiast marnować swój i mój czas napisz reklamację ... a ja pomimo świadomości, że i tak będziesz dalej mógł z niego korzystać - bo licencji nie można wyłączyć - to zwrócę ci tą kwotę i się skończy ... mówię ci. Lepiej weź się za jakąś robotę, sam napisz tego typu soft w którym na dodatek użyjesz tak jak ja wielu płatnych komponentów jak tms-software, czy bazodanowe itp ... gdzie sama cena tych komponentów jest GRUBO wyższa niż cena AVplayer Vela ... No szkoda nawet dyskutować z tobą - poważnie więc powiem krótko

kończ waść, wstydu sobie oszczędź

PostNapisane: 13 paź 2017, o 06:54 
Nowy

Zgłaszałem reklamacje, pisałem, że są błędy. Myślałem, że rozmowa będzie na poziomie, że będzie poważne podejście do klienta. W biznesie trzeba umieć przyjąć pewne sprawy na klatę. Usiąść i zlikwidować błędy. A nie jechać po każdym, kto ma jakiekolwiek uwagi. Ale masz racje waść, skończę. Oszczędzając wstydu nam obu.

PostNapisane: 13 paź 2017, o 07:31 
Moderator

krzyshtof napisał(a):
Usiąść i zlikwidować błędy. A nie jechać po każdym, kto ma jakiekolwiek uwagi.

Kolega widzę jak za czasów komuny

"wymagamy"

"po każdym"

Nie zasłaniaj się innymi szanowny Panie ... Przetrzyj oczy i przejrzyj forum - zobacz jak rozwiązuję problemy ... szczególnie w produktach programistycznych ... i chętnie przyjmuję uwagi

ale nie twoje "wymagamy płacimy to wymagamy" chore podejście i takaż sama odpowiedź z mojej strony do ciebie konkretnie

PostNapisane: 13 paź 2017, o 07:52 
Użytkownik

Z reguły staram się nie wtrącać w takie dyskusje ale kolego krzyshtof, chyba trochę niesprawiedliwie oceniasz całą sytuację. Napiszę tak jak to się mówiło w poprzedniej epoce: Mirek wyrabia 300% normy pomagając nam tu na forum, szkoli kręcąc poradniki itd - nie będę się rozpisywał, bo wszyscy wiedzą.
Dlatego uważam, że za te 18 zł, to program i tak robi to o powinien pomimo kilku problemów, które wynikają z polityki firm trzecich.
Usprawiedliwiając, a myślę, że w ogóle nie ma takiej potrzeby, to zwróć uwagę ile jest softu za grube pieniądze, a posiada tyle baboli, że włos się na głowie jeży i jakoś nikt nie ma takich roszczeń.
Reasumując osobiście uważam, że ten atak był niepotrzebny, a co do jakości produktów wychodzących spod ręki Mirka to naprawdę ciężko się przyczepić.
I tak jak napisał: zareklamuj program - odzyskasz pieniądze, a ja w tej chwili lecę do sklepu ATNEL i kupuję AVP - VELA.

Strefa czasowa: UTC + 1