Witam kolegów forumowiczów,
Jako początkujący programista-konstruktor jestem szczęśliwym posiadaczem pomocy naukowych w postaci książki i układu uruchomieniowego ATB 1.05 firmy Atnel.

Udało mi się uruchomić kilka prototypów i przyszedł czas na samodzielny projekt. Przygotowałem schemat pewnego rozwiązania i chciałem zapytać kolegów z większym doświadczeniem o poprawność zaprojektowanego układu.
Krótki opis układu:
1. Urządzenie ma sterować dwoma przekaźnikami. W celu ochrony wyjść mikrokontrolera, które sterują ów przekaźnikami zdecydowałem się na zastosowanie transoptorów. Największe moje wątpliwości dotyczą właśnie tego fragmentu schematu.
2. Do wyprowadzeń Display Connector będzie podłączony wyświetlacz 7-segmentowy (4-cyfrowy).
3. Do wyprowadzeń switch i buttons będą podłączone przyciski i krańcówki.
4. Zasilanie układu wykonałem na opisywanym tutaj na forum układzie A8498.
5. Aby możliwa była zmiana programu dodałem również wyprowadzenia kanda, żeby za pomocą ASPUSB móc przeprogramować później układ.
W schematach starałem się wykorzystać wiedzę zdobytą z książki bluebook oraz różnych forów.
Będę wdzięczny za wszystkie celne uwagi i spostrzeżenia. Liczę na pomoc kolegów w tym zakresie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Kamil