Witam szanownych użytkowników forum,
Po wielu godzinach pracy poddałem się i postanowiłem zasięgnąć pomocy osób bardziej doświadczonych w Delphi ode mnie. Jestem praktycznie początkujący jeżeli chodzi o aplikacje na Windowsa.
Wszystko na PC zrobione jest na podstawie poradników Mirka natomiast po stronie uC zastosowałem komunikację AT z Greenbooka.
Za pomocą aplikacji na PC wysłam prostą komendę do uC, następnie urządzenie przechodzi w stan badania 2 przycisków i zależnie od wciśnięcia wysyłana jest odpowiedź jako string "TRUE" lub "FALSE" z powrotem do aplikacji. Do tej pory wszystko jest ok. Nastepnie string jest parsowany w programie i label obok przycisku zmienia się na TRUE lub FALSE (zdjęcie poniżej).
Niestety działa to tylko raz po nawiązaniu połączenia. Aby jeszcze raz sprawdzić stan przycisków, muszę zamknąć i otworzyć comport. Dane na 100% są wysyłane poprawnie. Potwierdzają to diody na ATB i terminal. Po prostu DataPacket analizuje je tylko za pierwszym razem.
język delphi
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Obsługa komendy AT ze strony ATmegi:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Michał