tmichal24 napisał(a):
... na forum jest też spora rzesza ludzi pozbawionych całkowicie dochodów (uczniowie, studenci)
Powiem Ci, że z tego co mi się udało zauważyć: gdy tej grupie społecznej na czymś zależy, coś chcą mieć to prawie zawsze znajdą sposób aby zdobyć na to fundusze.
Poza tym chyba nie próbujesz mnie przekonać, że 90% lub jeszcze więcej forumowiczów jest pozbawionych dochodów...
Nie zrozumcie mnie źle nie jest moim celem, aby każda osoba która jest tu zarejestrowana wpłacała jakieś kosmiczne datki, ale nie popadajmy też w drugą skrajność.
Jest nas tutaj trochę ludu i jakby ledwo 10% zarejestrowanych przekazywało miesięcznie równowartość hot-doga i dwóch soków jabłkowych, to zapewne nikt z patronów by głodem nie przymierał z tego powodu, a efekty byłyby sympatyczne.
tmichal24 napisał(a):
... dla innych może to 5zł/ mies jest też trochę za dużo. Może jestem w błędzie, ale wydaje mi się że gdyby obniżyć tą minimalną miesięczną kwotę do powiedzmy 2zł wsparcie dla Mirka znacznie by wzrosło.
Moim zdaniem jaka by to nie była kwota minimalnego wsparcia, to zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie to za duża kwota.
No wybaczcie, ale postawa "mi szkoda kasy, niech się inni zrzucają" jest chyba trochę nie fair.
Skoro mnie na coś nie stać to nie korzystam...
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]buz11 napisał(a):
tmichal24 napisał(a):
... dla innych może to 5zł/ mies jest też trochę za dużo. Może jestem w błędzie, ale wydaje mi się że gdyby obniżyć tą minimalną miesięczną kwotę do powiedzmy 2zł wsparcie dla Mirka znacznie by wzrosło.
Nie bądź śmieszny! Jeśli kogoś stać na zabawę w elektronikę, to 5zł jest kwotą śmieszną i nie wierzę, że to duży wydatek. Wsparcie w takiej kwocie jest bardziej symboliczne - jak podniesienie łapki pod poradnikiem.
Rozdrabnianie się na 2zł jest bez sensu - bo skoro ktoś nie da 5 zł to i 2zł poskąpi!
Ludzie - policzcie sobie ile czasu stracilibyście na przyswojenie wiedzy zawartej w pigułce podanej przez Mirka w poradniku. I niech każdy sobie sam odpowie ile dzięki temu "zarobił". Niech przekaże tylko 10% z tego - to już będzie dużo!
Podpisuje się tym tym "rencyma i nogyma" !
------------------------ [ Dodano po: 15 minutach ]Ta poza tym zapytam: która to grupa społeczna tak masowo wylega na ulice w piątkowe i sobotnie wieczory ?
Pytam bo może coś się zmieniło i teraz na dyskoteki i do pubów chodzą matki z dziećmi, wykładowcy akademiccy itp ?