Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Zastosowałem Wasze uwagi jeżeli chodzi o dodanie rezystorów na bramkę 33ohm dla wszystkich Mosfetów oraz o podłączyłem wzmacniacz I2CB jako wtórnik z niepodłączonym wyjściem.
Proszę o sprawdzenie czy teraz schemat jest ok ?
Zealota napisał(a):
Nie wprowadzajcie Kolegi w błąd.
Ścieżki i elementy pod "dziwnym" kątem mają się nijak do poprawnego tworzenia obwodów drukowanych.
Należy to bezwzględnie poprawić: elementy pod kątem prostym, ścieżki pod prostym i 45 stopni i faktycznie wtedy projekt będzie wyglądał ok.
Tych zasad należy nauczyć się na samym początku.
Jarecki napisał(a):
Zgadza się Kolego ale autor postu nie podał informacji że ma to być książkowy projekt, jakbym pod tym kątem patrzył to tam są setki niedociągnięć, choćby obwody prowadzenia masy...nie mówiąc o schemacie, zabezpieczeniu wejść od ADC itd...
Dziękuje za sugestie odnośnie płytki. Tak jak Kolega Jarecki wspomniał nie ma to być płytka książkowa i wykonana jak by to zrobił profesjonalista. Chciałbym by nie było rażących błędów i wszystko działało po zlutowaniu poprawnie.
Jeżeli chodzi o prowadzenie elementów znam zasady że kąt prosty elementy, a ścieżki co 45stopni, ale na jednostronnej płytce niestety nie zawsze da się to zastosować... Wiem że może kogoś to kłuć w oczy ale raczej "dziwny kąt" ułożenia elementów nie ma wpływu na prace układu.
anshar napisał(a):
Przydałyby się również jakieś otwory montażowe do zamontowania/przykręcenia tej płytki (z reguły po jednym w każdym z rogów).
Fakt wypadło mi to z głowy, oczywiście otwory montażowe będą ( niestety tylko 2, nie chce wiercić otworów w obudowie PC)
edit. Przetestowałem jeszcze raz każdą cześć układu na płytce stykowej wszystko działa jak należy. Spróbuje trochę jeszcze poprawić PCB i biore się za trawienie.