Co to za Ide? Czysty Eclipse, czy openstm32?[/quote]
savian86 napisał(a):
A ST utility łączy się z płytką?
http://www.st.com/en/embedded-software/ ... nk004.htmlCo to za Ide? Czysty Eclipse, czy openstm32?
Używam Eclipse Neon. St utlity miałem już zainstalowane. Wykrywa on płytkę. Jestem w stanie wgrać plik hex używając ST-Utlility. Po zaktualizowaniu firmaware w zakładce ST-LINK w ST-Utlity jestem w stanie wgrać wsad z eclipsa (konfiguracja ze strony SunRivera).
Jest tylko jeden problem. Jak wgram projekt raz to dioda LED1 świeci się na zielono. Zmieniam trochę kod, buduję program, chcę wgrać i znów nie działa. Żeby wgrać muszę odłączyć zasilanie na moment, zapala się wówczas dioda LED1 na czerwono i mogę znów raz zaprogramować układ.
Jak ta nieszczęsna dioda LED1 świeci na zielono to nie mogę nawet wykryć płytki w ST-Utility.
SunRiver napisał(a):
ponadto sprawdź sterowniki i w stlink utility czy czy ci się łaczy poprawnie z donglem jeśli tak wykonaj update firmware dla
st-linka z poziomu tility powinieneś mieć st-link v2/3
Tak jak pisałem wyżej. ST-LINK nawiązuje kontakt z płytką tylko gdy dioda LED1 świeci na czerowono. Wykonałem update. Nic się nie zmieniło.
Wydaje mi się, że po zakończeniu wgrywania nie zostaje zerwane połączenie. Dlatego nie mogę nawiazać kontaktu.