ale przecież ja nie mam nic przeciwko temu że pytanie się pojawiło

po to jest forum - chodziło tylko o to aby z tytułu wątku cokolwiek wynikało - no i teraz wynika ...

mczarny napisał(a):
Wiersze są sterowane nie przez rejestr tylko bezpośrednio z pinów procesora a dodatkowo z pewnych względów z dwóch różnych portów więc ja i tak nie osiągnę czasu 8us.
No ale czy ty masz jakiś problem ze swoim czasem ?
Pewnie, że będzie on różny dla różnych technik sterowania takich wyświetlaczy. No nie może być inaczej

co nie oznacza, że przy korzystaniu bezpośrednio z pinów procka nie da rady zrobić czegoś szybciej albo wolniej - żeby tu o czymś mówić to trzeba by było zobaczyć jak ty w ogóle podszedłeś do tej operacji ... i wcale nie oznacza to, że użycie pętli może być hmm niewskazane - bo czemu nie - jeśli ci się to wszystko wyrabia?
Ja szedłem na MEGA optymalizację czasową z uwagi na fakt, że chciałem i zrealizowałem przecież na końcu podwójne buforowanie - a do tego jak widać trza się sprężać ... Myślę, że przy innych metodach sterowania - ty masz jak wynika z twojego opisu sterowanie w pewnym zakresie "równoległe" to powinno też dać spore oszczędności czasowe przy dobrym zagospodarowaniu kodem źródłowym
www.youtube.com/mirekk36 ]