marcin.kasinski napisał(a):
Czy robiąc warsztaty PS nie zaniedbasz ludzi zainteresowanych tylko i wyłącznie AVR ?
Czy oni na tym nie ucierpią ?
A dlaczego miałbym zaniedbać ? ... Widzisz ty myślisz o tym, że w czasie X można zrobić Y poradników. Jeśli więc czas X przeznaczyć bym miał na zrobienie poradników typu A i B to wiadomo, że zakładając że na typy A i B poświęciłbym go tyle samo - to w czasie X zrobiłbym o połowę mniej poradników każdego typu A lub B , niż gdybym w tym samym czasie X zrobił tylko jeden typ poradników np A.
Tyle że .... Bo widzę że ten problem jest u pewnej części widzów
... tyle że tu nikt nie wyznacza czasu X
... Co najwyżej niektórzy widzowie go jakby sami próbują wyznaczać - że np jeśli będę w ciągu roku robił poradniki zarówno o programowaniu w C jak i o PS no to dla nich akurat będzie i wg nich za mało tego o programowaniu ... ale
ale to jest patrzenie tylko przez pryzmat własnych indywidualnych potrzeb bez zwracania uwagi na to, że inni oczekują poradników PS i bez zwracania uwagi na to, że czasu nikt nie ogranicza albo dla innych to czy poradniki A czy B powstaną w ciągu roku czy może w ciągu pięciu lat to i tak nie ma znaczenia.
Poza tym wszystkim, zmiana w typie poradników to dla mnie GIGANTYCZNE wytchnienie. Ciężko albo tylko pisać książkę, albo tylko robić poradniki typu A albo tylko typu B ... Gdy jest urozmaicenie to człowiek "oddycha" swobodnie i robi wszystko z wielką przyjemnością - a wtedy czas ... się nie liczy
Tak na to spójrz
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]Tym bardziej, że to jest również bardzo cenna uwaga ....
micky napisał(a):
A Mirkowi reklama jest potrzebna.
a zatem trzeba umieć patrzeć nieco szerzej a nie tylko przez pryzmat ew np własnych potrzeb itp .... Tak mi się wydaje.
Ma to sens co napisałeś, więc dla mnie jest OK.
PS. Widzę dla Ciebie jeszcze jedna serię "Własna obudowa".
W niej dałbyś kilka porad jak projektować / drukować / kupować obudowy do swoich zabawek.