Dalej z tą komunikacją jest coś nie tak, mógłby ktoś sprawdzić schemat, czy dobrze podłączyłem?
Ponadto mam błędy podczas programowania, np takie:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
myślałem że to przez złe zasilanie, sprawdziłem wszystkie połączenia dodałem dodatkowe kondensatory filtrujące ale winna okazała się linia MISO, i po jej odpięciu programowanie przebiega bez problemu. Co mogę jeszcze zrobić żeby nie musieć odpinać tej lini podczas programowania?
Poza tym program działa tak że wyświetlają mi się na zmianę dwie wartości, wyświetlają się nawet wtedy gdy odłączę linie MISO, MOSI od ADC. Sprawdziłem już bity jakie wysyłam czy na pewno są poprawne a mianowicie:
1) wysyłam jeden bajt do COMMUNICATIONS REGISTER(nastepnę wysyłane bajty będa wpisywane do MODE REGISTER)
2) wysyłam dwa bajty(zakres+/-1,28V;Continuous conversion; Bipolar input; reference 2,5V; wejścia AIN1-AIN2)
3) wysyłam jeden bajt do COMMUNICATIONS REGISTER(ciągły odczyt Data Register-wrtość pomiaru-24bit)
Teraz moja funkcja do odbierania wygląda tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Nie wiem już czego się teraz złapać bo próbuje ciągle czegoś nowego i ciągle ten sam efekt :/
Jakieś sugestie co może być nie tak?