Witam forumowiczów
Nie wiem czy wy również tak macie że gdy już siedzę i coś tam skrobię w eclipse, i mam połączony układ na zestawie to nagle zerkam na zegarek.... ło matko. Czas by było pójść spać. I teraz co zrobić z zestawem? Rozłączyć i schować czy zostawić do następnego posiedzenia... Można by zostawić tylko niestety wtedy zestaw paskudnie zbiera kurz
Jakiś czas temu jako opakowanie używałem kartonu w którym otrzymałem zestaw ale wiadomo, to tylko papier i z czasem się jakby trochę zniszczył.
Z drugiej strony od dłuższego czasu podziwiałem konstrukcje podstawek pod zestaw ATB w których to występują zestawy w Mirkowych poradnikach.
Trochę myślałem jak małym nakładem finansów i pracy uzbroić się w podobne rozwiązanie i to takie by na koniec pracy całość można by szybko uprzątnąć.
Robiąc zakupy w biedronce natknąłem się na zestaw 4szt boxów o różnych rozmiarach w cenie 24,99zł (jakieś 2 tygodnie temu) z czego jeden od razu wpadł mi w oko ze względu na rozmiar - normalnie zrobiony na miarę
Co do podstawki to wizyta w sklepie Ikea również okazała się owocna. Coś co nazywają podstawką pod tablet (koszt bodajże 9zł) po kilku przeróbkach okazało się jak wypisz wymaluj.
Cała reszta to odrobina pracy, garść śrubek, trochę pleksi i jakiś uchwyt od szuflady. Wszystko oczywiście wykonane amatorsko przy pomocy podstawowych narzędzi (brzeszczot, wiertarka itp)
Zestaw boxów był jeszcze dostępny w biedronce w ubiegłą środę, natomiast podstawki pod tablet to produkt z nowego katalogu Ikea więc pewnie będzie dostępny na dłużej.
Pozdrawiam