Zauważ, że w tych poradnikach masz KUPĘ wiedzy, która się nie zdezaktualizuje jak chodzi np o instalacje JAVA, pierwsze programy itp itd
Po drugie ZAWSZE powtarzam, że jeśli chodzi o początkujących to ja polecam jakąś wersję NIE DLATEGO, że akurat ukazała się nowsza, bo często nowsze mają na początku różne wady .... więc dokąd nie polecę nowszej

to spokojnie można używać tą która jest w ostatnim moim poradniku
Nie oznacza to, żebyś np miał nie instalować sobie nowszej - a kto ci zabroni ? ja ? .... no panie kochany dziwne pytanie

Robisz co chcesz. Jeśli jesteś już doświadczony z Eclipse to sobie poradzisz ale jeśli nie jesteś doświadczony a później będziesz miał problem bo używasz nowszej wersji niż ta przeze mnie ostatnio polecana to nie zdziw się, że ja np nie pomogę w takich wątkach bo szkoda mi czasu po prostu na takie rzeczy skoro do tej pory np MARS działa IDEALNIE i nie ma większych różnic funkcjonalnych dla zwykłego użytkownika. A jak je widzisz to opisz je, pokaż .... itp
Ja na dzisiaj wyraźnie mówię, ze jeśli chodzi o początkujących to warto zainstalować sobie MARS ... a jak ktoś nabierze wprawy to zainstaluje sobie później co mu się żywnie spodoba łącznie z Atmel Studio zamiast Eclipsa jeśli uzna to za stosowne

www.youtube.com/mirekk36 ]