John Hello napisał(a):
Obejrzałem pod lupą DIGI-liona, aby przerobić go z 3,3V na powiedzmy na 4,2V. Czarna rozpacz, bo a) nie dysponuj ę tak małymi rezystorami b) nie wiem który wymienić (jak na razie, może jutro dojrzę).
Dostał kolega wyjaśnienie jak to jest z tematami na forum, i żeby zakładać nowe wątki a tymczasem nagle ni w pięć ni w dziesięć - kolega wprawdzie w swoim własnym wątku ale rozpoczyna jakiś kompletnie inny temat - zamiast założyć NOWY wątek ... Proszę więc o tym pamiętać.
A co się tyczy DIGI-LION'a i przeróbki na 4,2V to co za problem ? Wystarczy się zwrócić do producenta, który chętnie udzieli pomocy w tym zakresie. No niech kolega nie mówi mi, że nie zna maila do producenta
Tymczasem już za niedługo ukaże się na stronie producenta szczegółowa instrukcja w jaki sposób przerabiać sobie tę przetwordnicę na inne napięcia wyjściowe we własnym zakresie. Które dokładnie rezystory wymienić i na jakie. Będzie kilka przykładów. Planowałem dla: 3,6V 3,8V 4,0V i 4,2V ale też może dla niższych jak np 2,8V
Do tego będzie też pokazane który rezystor i na jaki zmieniać aby ograniczać prąd ładowania dla maleńkich akumulatorków, bo domyślnie ustawione jest ładowanie 500mA i przeznaczone jest to dla pojemności rzędu 1000-1500 mAh ale też więcej. Dla takich małych pojemności jak np 300 mAh albo i mniejszych będzie trzeba zmienić jeden rezystorek żeby prąd ładowania był sporo mniejszy.
www.youtube.com/mirekk36 ]