Witajcie,
mam problem (a to nowość, prawda?... pewnie już macie mnie tutaj dość). Niemniej jednak do rzeczy. Chcę stworzyć analizator widma dla sygnału audio. 8 kolumn, każda po 10 diod (10 diod sygnalizuje moc prążka). Działam na STM32F0DISCOVERY z mikrokontrolerem STM32F051R8T6.
Program napisałem, niby wszystko fajnie bo build przechodzi bez zająknięcia ale... podczas próby wgrania nagle wszystko się sypie i otrzymuję taki komunikat:
Nie mam bladego pojęcia, czemu tak się dziej. Pierwszy raz spotkałem ten problem. Wszystkie inne programy się wgrywały jak dotąd. Używam System Workbench for STM32. Pewnie coś z programem (kodem) zrobiłem nie tak, lecz nie mam pojęcia nawet czego szukać... Będę wdzięczny za poratowanie.
Kody:
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
biblioteka_fourier.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
biblioteka_fourier.c
język c
Jest tam jeszcze lekki bałagan, lecz chcę dodać tam np. sterowanie kolumnami poprzez krążącą jedynkę lub zero (jeszcze nie zdecydowałem). Tak samo parę poprawek dodam. Ogółem tablice dla sinusa i cosinusa są wyliczonymi po kolei kątami i wartością tych funkcji pomnożoną o 10000. Miałem już takie tablice gotowe z AVR więc... wykorzystałem.
Stopień wyliczam na podstawie wzoru (2*pi*n*m)/N, czyli klasyczne DFT (o ile dobrze zaimplementowałem to...).
Pozdrawiam wszystkich