Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 22 gru 2024, o 11:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lut 2016, o 21:01 
Użytkownik

Mam nadzieję że między 15 a 19 lutego wpłyną ostatnie zadeklarowane 4 wpłaty i będziemy zmawiać czujniki.

Pozdrawiam

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 19 lut 2016, o 19:41 
Użytkownik

Dzisiaj minął termin na księgowanie wpłat ... jeżeli kogoś wpłata nie została zaksięgowana a dojdzie po czasie pieniądze zostaną odesłane ...

Jutro uzupełnię listę i zamawiamy czujniki.

Pozdrawiam

PostNapisane: 24 lut 2016, o 22:01 
Użytkownik

Czujniczki zostały zamówione ... jak tylko do mnie dotrą to zacznę je sukcesywnie rozsyłać ... z racji tego że ilość sztuk mnie przerosła to jak tylko do mnie dotrą będę je wysyłał sukcesywnie ... wiem natomiast że 1 dnia wszystkich nie sprawdzę i nie roześlę.

Ale liczę że po 5 - 6 zamówień dziennie będę wysyłał ... chyba że czujniki wpadną do mnie w piątek to w poniedziałek wyślę wszystkie ...
tylko nie wiem w który poniedziałek wpadną ...

zapewne w czwartek je wyślą ... w piątek dotrą do znajomej w UK w pniedziałek wyjdą od znajomej do mnie, więc w przyszłym tygodniu powinny do mnie dotrzeć ... i tak jak pisałem jak dotrą w piątek to w poniedziałek nadam wszystkie paczki bo przez weekend je przygotuję jak wpadną w środku tygodnia to będę je wysyłał dziennie tyle ile się da.

Pozdrawiam

PostNapisane: 28 lut 2016, o 18:52 
Użytkownik

Można sobie wybrać sposób dostarczenia, czy wszystkie przesyłki będą wysyłane kurierem?
Nie ukrywam, że najbardziej pasował by mi odbiór paczki na poczcie (paczkomat padł ;p ), z racji tej, że kurierzy w większości przypadków przyjeżdżają przed południem, w tedy kiedy nikogo nie ma w domu, a dogadanie się z nimi to czasem jest trudniejsze od rzeczy niemożliwych (wiem, że mają trudną pracę, ale to nie tłumaczy tego co mówią przez telefon gdy dzwonią z informacją, że stoją przed domem a tam nikogo nie ma).

PostNapisane: 28 lut 2016, o 20:39 
Użytkownik

danielos napisał(a):
Można sobie wybrać sposób dostarczenia, czy wszystkie przesyłki będą wysyłane kurierem?
Nie ukrywam, że najbardziej pasował by mi odbiór paczki na poczcie (paczkomat padł ;p ), z racji tej, że kurierzy w większości przypadków przyjeżdżają przed południem, w tedy kiedy nikogo nie ma w domu, a dogadanie się z nimi to czasem jest trudniejsze od rzeczy niemożliwych (wiem, że mają trudną pracę, ale to nie tłumaczy tego co mówią przez telefon gdy dzwonią z informacją, że stoją przed domem a tam nikogo nie ma).

Kurier idzie z UK a dalej będę rozsyłał pocztą polską tak jak to pisałem wcześniej więc bez obaw ... wybór kuriera był dla transportu UK -> PL

PostNapisane: 28 lut 2016, o 21:14 
Użytkownik

OK. - dzięki za informację. Musiałem gdzieś nie doczytać, że potem pocztą wysyłasz.

A tak po za tym to wieelkie piwo Ci się należy;) za zorganizowanie tego grupowego zamówienia.

PostNapisane: 28 lut 2016, o 22:57 
Użytkownik

danielos napisał(a):
A tak po za tym to wieelkie piwo Ci się należy;) za zorganizowanie tego grupowego zamówienia.

Powiem tak nie spodziewałem się takiej ilości czujników ... i różnych innych sytuacji i problemów nie mniej czujniki są gdzieś w drodze i już teraz pozostaje tylko czekać :)

PostNapisane: 11 mar 2016, o 00:17 
Nowy

Panowie, a orientuje może się ktoś z Was czy idzie dostać gdzieś w Polsce te czujniki (kierunku i prędkości wiatru) w rozsądnej cenie? A może ktoś zamówił zbyt dużą ilość i chciałby odsprzedać? :D

PostNapisane: 22 mar 2016, o 15:09 
Użytkownik

Ja tak nieśmiało zapytam, jak obecnie wygląda sprawa ?
Dawno nie było informacji o zamówieniu od majstra.

PostNapisane: 22 mar 2016, o 15:32 
Użytkownik

Witam miałem małe problemy ze sfinalizowaniem transakcji i zamowieniem kuriera ktory dostarczy paczke z uk do pl ale sie udało wszystko pozałatwiać mimo mojej pracy od godzin rannych do wieczornych. Ale sie udało i paczka jest juz w drodze z uk do pl.

Prosze o chwilke cierpliwosci jak tylko dotra czujniczki to zaczynam rozsyłanie.

Osoby ktore nie podaly adresow do wysylki prosze o podanie ich na PW

Namazane ze smarta.

PostNapisane: 4 kwi 2016, o 20:34 
Użytkownik

I co tam Panie w sprawie czujników w drodze słychać?

PostNapisane: 4 kwi 2016, o 21:35 
Użytkownik

Widzę na liście przewozowym, że w ciągu 3 - 4 dni będą u mnie ...

MrNew lista już jest dawno zamknięta teraz oczekujemy na czujniki ... Maplin robił duże problemy do zamówienia przeze mnie z Polski i wysyłki w inne miejsce na inne nazwisko itp ... Ciężko było to wszystko ogarnąć.

Aktualnie czujniki już na dniach będą u mnie i będę je sukcesywnie rozsyłał.

Zamówiłem sobie kilka sztuk więcej więc jak coś to mogę odsprzedać.

PostNapisane: 14 kwi 2016, o 15:47 
Użytkownik

Majster, jak wygląda sprawa z zamówieniem ?
Nie ukrywam, że trwa to troszkę długo..

PostNapisane: 16 kwi 2016, o 15:12 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Ktoś już dostał swoje zamówienie?

PostNapisane: 16 kwi 2016, o 19:03 
Użytkownik

Obawiam się, że nie :(

A 24 lutego miało być z dużym prawdopodobieństwem w następnym tygodniu:

majster napisał(a):
Czujniczki zostały zamówione ...
.
.
.
zapewne w czwartek je wyślą ... w piątek dotrą do znajomej w UK w pniedziałek wyjdą od znajomej do mnie, więc w przyszłym tygodniu powinny do mnie dotrzeć ... i tak jak pisałem jak dotrą w piątek to w poniedziałek nadam wszystkie paczki bo przez weekend je przygotuję jak wpadną w środku tygodnia to będę je wysyłał dziennie tyle ile się da.

Chociaż osobiście mi się nie spieszy, to fakt kompletnego braku rzetelnej informacji na temat zamówienia
jest cokolwiek niepokojący...

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 17:22 
Użytkownik

Panowie opiszę wam całą historię zamówienia w Maplin.

Jak w Lutym pieniążki wpłynęły w całości na konto rozpocząłem rozmowę z Maplinem na temat wysyłki bezpośrednio do Polski mimo wszystko jak telefonicznie Service Advisor obiecywał że zrobi wszystko co w jego mocy aby paczka od razu została wysłana do Polski tak jego mocy była bardzo mała.

Rozpoczęło się zamawianie czujników maplin przez ich sklep internetowy do koleżanki ale okazało się że mają tylko po kilka sztuk tych czujników na stanie magazynowym. Więc musiałem oczekiwać około półtora miesiąca na stan magazynowy.
Jak już była dostępna ilość czujników i składałem zamówienie w sklepie internetowym maplin opłacałem wysyłkę z Polskiega paypala z wysyłką na adres koleżanki w Anglii otrzymywałem maile że paczka została wysłana mijało koło 4 - 5 dni i zamówienie przez nich zostawało anulowane a pieniądze wracały na moje konto na pieniądze trzeba było czekać 3 dni.

Wszystko zaczynało się od nowa i wraz z koleżanką próbowaliśmy różnych rozwiązań aby paczka z maplina została wysłana na adres w UK ale czas mijał i leciał nie ubłagalnie. Po około 6 próbach zamówienia załamałem się ... mimo że mieszamy na terenie UE to zamówienie z UK z Maplin wcale nie jest takie proste.

Telefonicznie nawiązałem kontakt z kolegą z forum bar0sh, który zechciał pomóc w zamówienia za co mu serdecznie dziękuję.
Mimo wszystko koleżanki mąż wrócił do Anglii z delegacji i po rozmowie telefonicznej stwierdził nie no to jest niemożliwe abyście tyle czasu próbowali zamówić coś z Maplin zechciał zobaczyć linki do czujników następnie pojechał do Maplin porozmawiać z nimi osobiście.

Okazało się że mają wystarczającą ilość czujników prędkości wiatru jak i opadu deszczu lecz kierunku wiatru mają na stanie tylko 10 sztuk.
Jest to podany stan magazynowy całej sieci MAPLIN w UK.

Nie zastanawiając się długo zapytał ich i obiecali że w połowie maja będą mieli dostawę czujników i doślą do niego brakujące 8 sztuk.

Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć z ręką na sercu i z wielkim oddechem UDAŁO SIĘ !

Zakupił czujniki w Maplin w dowód zakupu przesłał do mnie zdjęcie paragonu.
W ciągu 3 do 5 dni roboczych czujniki będą wysyłane do Polski

Co prawda bez brakujących 8 sztuk czujników kierunku wiatru ale te dojdą do Polski pod koniec Maja uzależnione jest to od Maplina bo jakby nie było dowiedziałem się po części dlaczego nie chcieli zrealizować zamówienia które składałem przez internet.
Zamawialiśmy ich całkowity stan magazynowy no ale jak koleżanki mąż pojechał osobiście i porozmawiał z nimi to nie mieli wyjścia i sprzedali.

W dowód zamówienia przesłał mi paragon który pozwoliłem sobie obciąć ponieważ na paragonie widać dane adresowe i dane karty zamawiającego.

Obrazek

Po części przykro mi jest że cała ta akcja tak długo trwa. Opis powyżej jest bardzo skrócony, ale z drugiej strony cieszę się że się udało.
Co prawda jak już będą czujniki u mnie w domku będę kontaktował się z każdym telefonicznie bo kilku osobom trzeba będzie wysłać czujniki w 2 partiach czyli te co teraz idą do mnie oraz te pozostałe 8 sztuk kierunku wiatru za które koszta wysyłki z Maplin do Polski jak i rozesłanie tych 8 czujników które dojdą w Maju bo w Maju Maplin będzie miał dostawę towaru i wtedy dośle te kolejne 8 sztuk.

Ja mogę tylko przeprosić za tak długą realizację grupowego zamówienia nie mniej w 99% trudności z zamówieniem nie wynikały z mojej winy.
Koszt wysyłki z UK do PL i w Polsce tych dodatkowych 8 sztuk czujników biorę na siebie w ramach rekompensaty za długi czas oczekiwania.

Poinformuję wszystkich zainteresowanych jak już czujniki będą w trasie do Polski. Jak już wyżej pisałem ma to nastąpić do 5 dni roboczych.

Jedno jest pewne przetarłem pewne szlaki i z niemożliwego uczyniłem możliwe :) Czujniki do nas dotrą szkoda tylko że tak to długo trwało nie mniej znam już cały proces zamówienia w Maplin więc jak kiedyś jeszcze będę zamawiał takowe czujniki wiem już jak się za to odpowiednio zabrać, jak i też mam potwierdzenie koleżanki męża że gdy będę jeszcze coś zamawiał to z chęcią pomoże :)

Jeszcze raz gorąco przepraszam że to tak długo trwa ale Cieszę się że już za około 10 dni czujniki będą u mnie i w końcu rozpocznę rozsyłanie czujników.

Pozdrawiam i przepraszam za tak długą realizację.

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 18:48 
Użytkownik

Kolego nieźle kłamałeś, wcześniej był tutaj post, w którym napisałeś, że czujniki były już w Polsce, ale Ty byłeś w delegacji przez co kurier nie mógł dostarczyć przesyłki i wróciły do UK ;)

PostNapisane: 22 kwi 2016, o 19:17 
Użytkownik

Likwidator napisał(a):
Kolego nieźle kłamałeś, wcześniej był tutaj post, w którym napisałeś, że czujniki były już w Polsce, ale Ty byłeś w delegacji przez co kurier nie mógł dostarczyć przesyłki i wróciły do UK ;)

Kolego tak dokładnie usunąłem poprzedniego posta bo jak widzisz i przeczytałbyś wcześniej i to dokładnie to widziałbyś iż zamówienie z maplina miało iść do polski ... maile posiadam które o tym mówią iż zamówienie zostało zrealizowane i wysłane ... w poprzednim poście również napisałem że nie było żadnego kontaktu ze strony kuriera nawet telefonicznego stąd wywnioskowałem że paczka wróciła do UK.

Po zagłębieniu się w temat jak i wcześniej pisałem wysyłki wychodziły do mnie tylko z systemu maplin i w dodatku mailowo a ja szczęśliwy mając potwierdzenie mailowe z maplina o wysłaniu towaru pisałem odrazu na forum. Zgadza się to było nie prawdą ale nie oskarżaj zaraz że kłamałem. System maplina jest bardzo skomplikowny i niby coś ci wysłali a po kilku dniach okazuje się że całe zamówienia są cofane przez maplin.

Jak też pisałem wiem już dlaczego tak się działo i wiem jak działa ich system.
Nie mniej proszę nie oskarżać że kłamałem poprostu żyłem w niewiedzy i chwaliłem się wam niepotwierdzonymi informacjami. Znaczy się po mailach wynikało że są to potwierdzone informacje nie mniej później okazywało się zupełnie inaczej.

Nie mniej przed chwilką sprawdziłem na listę aby się upewnić i nie rozumie dlaczego robisz zamieszanie i oskarżasz innych skoro sam czujników nie zamawiałeś.
Nie mniej polecam tobie zamówić sobie cokolwiek z maplina i przejść to wszystko co ja wtedy wrócić i stwierdzić że miałem rację.

Post wcześniej usunąłem by nie robić zbędnego zamieszania w temacie i wszystko wyjaśniłem w powyższym poście więc tym bardziej nie rozumie dlaczego nazwałeś mnie kłamcą ?
Może zaraz nazwiesz oszustem i złodziejem ?

Kol. Likwidator polecam samemu zorganizować taką dużą akcję borykać się ze stanami magazynowymi Maplina, z zamówieniem towaru z maplina, ale nie piszę o 1 sztuce tylko o tak dużym zamówieniu jak te.

Jak uda się to tobie to cieszę się bardzo ale jeszcze bardziej będę się cieszył jak ci się to uda bo przejdziesz przynajmniej w 60% przez to samo co ja.
Od 2 miesięcy zaraz po pracy nie robię nic innego tylko rozmawiam z Maplinem i staram się zamówić towar.

Nie mniej powtórzę proszę przeczytać post: topic14243-60.html#p159017
Sam cieszę się że po tych trudnościach jakie napotkałem i z dziwnymi mailami z maplina które mówiły o tym że towar został wysłany a nie był wysyłany udało mi się w Anglii znaleźć przyjaciółkę z którą się nie widziałem z dobre 4 lata jak tylko wyjechała do Anglii i mimo wszystko bez żadnego ale dlaczego i poco zechciała pomóc i jej mąż którego nie znam osobiście zaproponował że podjedzie do maplina i zakupi czujniki.
Za to im bardzo dziękuję nie mniej boli mnie to że to tak wszystko długo trwa.
Ale jest już potwierdzenie zakupu maplin przygotowuje paczkę którą przyjaciółki mąż nada osobiście do mnie.

Więc już teraz jest z górki.

Ale powtórzę proszę Likwidator nie nazywaj ludzi kłamcami jeżeli nie jesteś w temacie.

Ostatnio edytowano 3 maja 2016, o 09:04 przez majster, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 maja 2016, o 09:03 
Użytkownik

Panowie czujniki dotarły, brakuje 8 czujników kierunku wiatru gdyż Maplin nie miał na stanie magazynowym.
Brakujące czujniki dojdą do maplina w okolicach 11 - 12 Maja 2016 roku i zostaną wysłane do mnie do Polski.

Aktualnie paczka szła około 11 dni więc pod koniec Maja dojdą do mnie brakujące czujniki.
W związku z tym prosiłbym osoby które mogą poczekać na czujniki kierunku wiatru o informacje zwrotną w temacie, oczywiście paczkę z czujnikami wyślę a osobom które mogą jeszcze chwilkę poczekać na brakujące czujniki kierunku wiatru doślę je pokrywając koszt wysyłki dodatkowej paczki.

Wczoraj późnym wieczorem odebrałem paczkę z czujnikami od kuriera, dziś popołudniu rozpocznę sprawdzanie działania czujników i pakowanie paczek.
Pierwsze paczki zostaną wysłane już jutro, mam nadzieję że do końca tygodnia uda mi się przepakować wszystkie czujniki i wysłać do wszystkich osób.

Gorąco proszę o informację w temacie od osób które mogą poczekać na czujniki kierunku wiatru, które zostaną dosłane na mój koszt.

Paczka była takich rozmiarów:
ObrazekObrazek

Gdyby maplin pakował dokładniej paczki mogła by być takich rozmiarów:
Obrazek

Czujniki są już na miejscu:
ObrazekObrazekObrazek

PostNapisane: 3 maja 2016, o 19:27 
Użytkownik

Hejka,

Jeśli chodzi o mnie to jak najbardziej mogę poczekać na kierunek wiatru, nie ma problemu :)

Pozdrawiam

PostNapisane: 3 maja 2016, o 19:31 
Użytkownik

Morcinek92 napisał(a):
Hejka,

Jeśli chodzi o mnie to jak najbardziej mogę poczekać na kierunek wiatru, nie ma problemu :)

Pozdrawiam

Dzięki wielkie Morcinek92, aktualnie próbuję się również skontaktować z osobami które podały mi w prywatnej wiadomości numer telefonu nie mniej proszę osoby którym się aż tak nie spieszy z czujnikiem kierunku wiatru o informację zwrotną gdyż maplin nie posiadał takiego stanu magazynowego i na te czujniki trzeba będzie poczekać, pod koniec miesiąca będą u mnie.

Pozostałe czujniki zostaną wysłane nie mniej osoby które mogą poczekać na czujnik kierunku wiatru proszę o informację zwrotną.

Morcinek92 może poczekać na ten czujnik więc mamy jeszcze braki 9 czujników które dojdą do mnie pod koniec miesiąca.

PostNapisane: 3 maja 2016, o 19:45 
Użytkownik

Ja też mogę poczekać.

PostNapisane: 3 maja 2016, o 20:04 
Użytkownik

jerrylu napisał(a):
Ja też mogę poczekać.

Fajnie jestem wdzięczny.
Przed chwilką rozmawiałem z Adixmasz i również może poczekać więc mamy

Morcinek92 1 czujnik kierunku wiatru,
Adixmasz 2 czujniki kierunku wiatru,
jerylu 1 czujnik kierunku wiatru,

razem 4 czujniki, czyli jesteśmy na półmetku :)

jeszcze brakuje nam 4 czujników czy ktoś również jest w stanie poczekać jeszcze chwilkę na czujniki kierunku wiatru ?

PostNapisane: 3 maja 2016, o 21:31 
Użytkownik

Altronik napisał mi PW, że również poczeka jak dojdzie kierunek wiatru więc brak jest jeszcze 3 sztuk.

Czy ktoś jeszcze się deklaruje, że poczeka ?

Musimy znaleźć jakiś kompromis w brakach stanów magazynowych Maplina ....

brakuje jeszcz 3 czujników ...

aktualnie sprawdzam te są już u mnie aby być pewnym, że wysyłam sprawne czujniki.

PostNapisane: 4 maja 2016, o 09:19 
Użytkownik

Ja również mogę poczekać.

PostNapisane: 4 maja 2016, o 18:29 
Użytkownik

Ok fajnie jeszcze 2 czujniki kierunku wiatru.

Kilka osób do tej pory nie podało adresu do wysyłki proszę o podanie danych na PW.

Proszę również o informację zwrotną kto może jeszcze chwilkę poczekać na 2 czujniki kierunku wiatru gdyż Maplin nie posiadał takiej ilości na magazynach i wysłane do mnie zostaną 11.05.2016 czyli około 20- 24.05.2016r będą i mnie i wyślę paczki do osób które zechcą jeszcze chwilkę poczekać.

PS aby nie pisać tego samego proszę o przeczytanie tego posta topic14243-60.html#p159820 osób które zamawiały czujniki a jeszcze nie przeczytały posta.

Osoby które zadeklarowały, że poczekają na kierunek wiatru:
Altronik 1 czujnik kierunku wiatru,
BARTB 1 czujnik kierunku wiatru,

Panowie brak jest jeszcze 2 czujników siebie nie liczę bo ja zrezygnowałem od razu jak tylko się dowiedziałem, że nie mają tyle na magazynie.

PostNapisane: 4 maja 2016, o 22:47 
Użytkownik

Obrazek

Pierwsze 6 paczek zostanie jutro wysłane od godziny 17:00 do chwili obecnej 6 paczek zostało spakowane a czujniki dokładnie sprawdzone dzięki temu mam pewność, że sprawne czujniki dotrą na miejsce.

Pozdrawiam i przypominam, że brakuje jeszcze 2 czujników, nie wszyscy podali mi adres do wysyłki dlatego też uznałem że nie będę dłużej czekał i pierwsze paczki poślę do osób które odpisały na PW, że czas ich nagli i nie mogą czekać jak i do tych co adres do wysyłki był znany.

Proszę pozostałe osoby które nie podały adresu do wysyłki o informację na PW.

PostNapisane: 5 maja 2016, o 17:24 
Użytkownik

Panowie troszkę się dziwie bo nie wszyscy podali mi adres do wysyłki piszę pw z prośbą o numer telefonu aby się skontaktować ustalić adres do wysyłki piszę również w tym temacie a tutaj cisza :( co prawda pierwsze paczki zostały dziś wysłane, kilka osób zadeklarowało się poczekać na czujniki ale do pozostałych osób nie mam adresu wysyłki i nie wiem gdzie paczki wysłać ogólnie to przyznam się, że teraz ugrzązłem bo nie wiem co robić.

Czy wysyłać paczki tym co czekają czy czekać na wasze dane do kontaktu ?

Altronik 1 czujnik kierunku wiatru,
BARTB 1 czujnik kierunku wiatru,
danielos, 1 czujnik kierunku wiatru,
marcinsew197, 1 czujnik kierunku wiatru,

No i mamy osoby które zadeklarowały, że poczekają na brakujące czujniki kierunku wiatru.

PostNapisane: 5 maja 2016, o 22:29 
Użytkownik

QuadMan oraz kmcp

proszę o podanie danych do wysyłki we wiadomości prywatnej.

Pozostałe paczki spakowane i jutro zostaną wysłane.
Osoby które zadeklarowały się, że poczekają na czujnik kierunku wiatru doślę go jak tylko do mnie mnie dotrze. Dodatkowy koszt wysyłki pokrywam ja ze swojej strony, ze względu na brak stanu magazynowego oraz fakt, że tak długo trzeba było czekać na czujniki.

Pozdrawiam

PostNapisane: 7 maja 2016, o 14:10 
Użytkownik

Wszystkie paczki zostały wysłane za wyjątkiem paczki QuadMan z powodu braku danych do wysyłki.

QuadMan Proszę o podanie na PW danych do wysyłki.

Czujniki kierunku wiatru zostaną wysłane do osób które zechciały poczekać na wysyłkę z powodu braku stanu magazynowego w Maplin-> Jak tylko czujniki do mnie dojdą a w okolicach 11 - 14.05.2016 mają zostać do mnie wysłane.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1