Witam!
Mam problem z modułami RFM12. Staram się uruchomić przykład z książki i nie wiem co robię źle. Spędziłem już nad tym parę dni i powoli zaczyna mi brakować pomysłów. Zacznę od początku: 2x ATmega 32, wszystko podłączone poprawnie, sprawdzone po parę razy. Kod jedynie zmodyfikowany poprzez wyrzucenie f-cji odpowiedzialnych za uart. Chcę tylko wyświetlić na lcd wysyłany tekst. Dodatkowo do kodu wrzuciłem miganie diod w momencie wysłania danych (dla modułu wysyłającego dane) oraz 2 diody dla modułu odbierającego dane, które zmieniają swój stan wraz po odebraniu danych, po sprawdzeniu CRC wygląda to tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Efekt jest taki że gdy moduły są w swoim zasięgu i wysyłane są dane, w odbiorniku miga ciągle dioda TOG_2 i wyświetlany jest "CRC error 0" wartość ret = 0 wg. odpisu f-cji powinna świadczyć poprawnym zainicjalizowaniu nadawania. Także prosiłbym kogoś, kto jakoś bardziej przegryzł się przez ten temat na pokierowanie mnie, co powinienem sprawdzać i zmieniać. Dodam że posiadam 2 moduły 433 Mhz