Po kolei
karolen napisał(a):
Mirku od kiedy jest przewidziana sprzedaż ?
Spokojnie może już w tym tygodniu uda nam się ruszyć ... jeszcze chwilę czekamy
dambo napisał(a):
A co to za 12V w microporcie?
Mam nadzieję, że jak zobaczymy co w niedalekiej przyszłości będzie można robić za pomocą ATB-MICROPORTU - to się sporo wyjaśni i naświetli
Radziu napisał(a):
W zestawie nie ma Enkodera, domyślam się że OLEDa też nie, jakieś jeszcze braki które należałoby dokupić jako podstawową podstawę?
- w zestawie ATB 1.05 nie będzie: Enkodera, przełącznika suwakowego do zasilania 12V (pod przetwornicą), nie będzie przetwornicy obniżającej napięcie do kontrastu dla LCD, nie będzie dwóch optoizolatorów i w końcu nie będzie podstawek ATNEL-AIR (Bluettoth/WiFi)
Radziu napisał(a):
Widzę pin BUZ, a buzzera nie widzę, nie ma czy padło mi na oczy?
No chyba padło na oczy
toż jest pod LCD a na widokach 3D widać go jak na patelni i jeszcze z naklejką białą na górze
Radziu napisał(a):
Szkoda, że wyświetlacz LED nadal bez dwukropka.
wiesz jedni wolą dwukropek inni wolą cztery pojedyncze kropki - wszystkim nie da się tu dogodzić naraz niestety
Radziu napisał(a):
Potrzebny też będzie ten fikuśny kabelek do programatora?
Zobacz opis punktów na górze, widać tam, że jeśli ktoś będzie chciał użyć zapasowego programatora to wtedy taki kabelek fikuśny może się przydać. Ale jeśli będziemy korzystali z wbudowanego USBasp to- podłączając JEDEN KABEL USB do zestawu ATB - tym razem zwiększy nam się ilość funkcjonalności... bo będzie uwaga!
1. Zasilanie +5V do zestawu z USB
2. komunikacja RS232 (terminal i te sprawy)
3. Programator USBasp !!!
4. zapasowy programator ATB-FT232R
RadekB86 napisał(a):
A mam takie pytanie Co Mirku robisz ze starymi zestawami(i nie tylko) ,których nie udało się sprzedać ?
Przykro mi, ale nie mamy takich ... co najwyżej kilka serwisowych z każdej serii, których nie możemy się pozbyć.
maxus napisał(a):
Oszczędzanie kasy czas zacząć
Powiem, że był jeden szczęśliwiec poza mną, który miał okazję testować wstępny zielony prototyp alfa zestawu ATB 1.05 proto .... i teraz poza mną on jest chyba jedną najbardziej gwałtownie oczekujących osób na zestawy ....
ciamciak napisał(a):
Względem poprzedniej wersji trzeba zainwestować w czytnik SD.
Tak ale tu będą być może jeszcze pewne niespodzianki
jerrylu napisał(a):
W nowym złączu ATB-Microport widzę 2x zasilanie 3,3V i 12V, czy nie ma już opcji 5V?
Ależ jest +5V tyle że opisane jako VCC
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]morswin napisał(a):
A czy będzie można liczyć na akcje golasa?
Niestety po ostatnich akcjach golasowych już więcej raczej nie będę się na to pisał. Z kilku powodów. Po pierwsze nie wszyscy którzy się deklarowali, później zakupili golasy - więc było tylko zamieszanie i zostało ileś płytek ...
A po drugie - jak później widziałem wysyp (no może nie jakiś ogromny) no ale jednak jak ktoś polutował sobie po prostu na sprzedaż przez allegro - a później co ciekawe jak kupujący miał problemy to gdzie dzwonił ? Nie do swojego sprzedawcy tylko do mnie. Nawet pozwoliłem wysłać dwóm osobom do nas takie zestawy żeby je że tak powiem doprowadzić do porządku bo aż wstyd, nie dość że polutowane było tragicznie to jeszcze na dodatek z błędami a nawet z fizycznymi uszkodzeniami PCB bo były odgrzane i odlepione niektóre pady SMD. A więc przykro mi - na razie nie ma jak nawet myśleć o akcji GOLAS.