Witam. Siedzę już parę godzin i nie umiem tego przeskoczyć. Może będziecie potrafili wskazać mi błąd w moim postępowaniu.
Oczywiście wszystkie przykłady działają, podłączenie jest więc prawidłowe, łącznie z zaimportowaniem bibliotek (biblioteka: LCD5110_Graph).
A więc taK ATB z 1284 na pokładzie, do tego podłączony wyświetlacz - moduł z czerwonym PCB.
Nie mogę sobie poradzić z dodaniem własnych fontów.
W pliku DefaultFonts.c dodaję własną czcionkę:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Importuję czcionkę:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i następnie w loop chcę wyświetlić napis: "ALA"
język c
Niestety wyświetla się prawidłowo tylko pierwsza litera: "A" resztą wyświetla się jako chińskie znaczki. Obojętnie ile bym generował fontów, to kolejne są wyświetlanie jako śmieci.
Zaimportowana standardowa czcionka wyświetla się prawidłowo:
język c
Fonty generuję programem TheDotFactory. W PixelFactory nie doszukałem się generowania kolumn a nie wierszy.
Jak dobrze rozumiem, pierwsze cztery bajty definicji fontów, to ich konfiguracja W, H, znak początkowy, ilość znaków w tablicy. Dobrze rozumiem?
Co robię nie tak? Ewentualnie jak Wy to robicie?