Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 13 sty 2025, o 10:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sty 2016, o 17:19 
Użytkownik

Witam.

Chciałem kupić atmege8 i cena mnie zabiła 13zł za sztuke, co się cisnie na usta?
Aż szybko wyszedłem aby wulgaryzmow nie używać.

Co o tym myslicie?

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 sty 2016, o 17:24 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Za dużo? To sobie zobacz ceny w Conradzie albo Elfie. Tam dopiero jest horror.

PostNapisane: 18 sty 2016, o 17:26 
Moderator

Ja myślę prostą rzecz - zamiast używać wulgaryzmów - to nie kupować i spokojnie poszukać inny sklep, który tobie bardziej odpowiada - zamiast obrzucać błotem taki sklep ....

Zasada jest prosta NIGDY nie licz nikomu w kieszeni, nie oceniaj tylko poprzez cenę bo skąd wiesz jak np będzie z kwestiami reklamacyjnymi czy wsparciem technicznym ? .....

Panie jak nie porównasz, jak nie złapiesz kogoś za rękę, że kradnie czy oszukuje to nie rzucaj oszczerstw .... Bo być może w tym sklepie ktoś woli kupić ten procek przy okazji innych zakupów nawet jeśli jest droższy niż u kogoś innego - ale jakby miał policzyć dwa razy za przesyłkę z dwóch sklepów to może wyszło by drożej jak nie tak samo .... albo niewiele mniej i się komuś nie opłaca? Może ktoś sprzedaje tego procka niejako przy okazji bo głównie zajmuje się innymi rzeczami ....

Fakt, że cena na dzisiaj wydaje się wysoka od większości innych sklepów - ja w takim przypadku nigdy bym nie oczerniał tego sklepu tylko poszukał innego który mi odpowiada - taką mam zasadę i jestem dzięki temu zdrowszym człowiekiem - tobie też to polecam.

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

Jaglarz napisał(a):
To sobie zobacz ceny w Conradzie albo Elfie. Tam dopiero jest horror.

Bardzo dobry przykład .

Szofer --> tam jest jeszcze więcej i co z tego ? myślisz że nikt nie kupuje w Conradzie ? zdziwiłbyś się - kupuje mnóstwo osób z powodów chociażby takich jakie opisałem wyżej ...

PostNapisane: 18 sty 2016, o 18:07 
Użytkownik

Mirku masz racje wsparcie techniczne to fajna sprawa, co do przesyłek itp tez masz racje.

Nie wszędzie jest tak dobre wsparcie techniczne jak u Mirka, co tez mowił w poradnikach.

Nie oczerniam sklepu i ludzi co go prowadzą bo poco, grzecznie wyszedłem i już.

Nie licze nikomu pieniądza w kieszeni bo to nie moje pieniążki.

Dzieki że uświadomiliście mi że, lepiej zakupy robić u Mirka bo mam 100% wsparcia itp. A to nie tylko mnie cieszy ale pewnie i wszystkich co tu są .

A tak btw to nie maja w mieście konkurencji, a monopol.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 18 sty 2016, o 18:30 
Moderator

Szofer napisał(a):
Dzieki że uświadomiliście mi że, lepiej zakupy robić u Mirka bo mam 100% wsparcia itp

Ale poważnie to nie o to chodzi ... bo jeśli ktoś np do mnie pisze maila albo dzwoni i pyta się gdzie kupić najlepiej stykówkę i do tego rezystory i inne drobiazgi to ja sam uczciwie mówię - że u mnie takiego kompletu nie zdobędzie bo nie prowadzę sprzedaży takich drobnych elementów - nie dałbym rady ... i dlatego np u mnie pewnie mała stykówczeka jest nieco droższa niż na allegro bo ja sam kupuję ich kilka - właśnie na potrzeby tych co to przy okazji np zakupu zestawu ATB, książki czy procesora ATmega32 itp ot akurat potrzebują stykówki żeby za przesyłkę dodatkowo nie płacić ....

a tak ? - to polecam im właśnie poszukać sobie .... bo jak ktoś poszuka to zawsze coś odpowiedniego dla siebie znajdzie

Jaglarz ma na swojej stronie fajny spis sklepów i ten link też często podaję ludziom

PostNapisane: 18 sty 2016, o 18:54 
Użytkownik

Zgadza się, zapomnialem o stronie Jaglarza dzieki.

Mirku wole dołożyć te parę groszy i u Ciebie kupić atmege328, jak będę robił zakupy niedługo w twoim sklepie, niż dać za biednego dinozaura 13zl i mieć na wypasie procek, sam mowileś w poradnikach że nie warto ósemki brać nawet do nauki, a tu łapiemy się za słówka tak już żartobliwie hehehe, i w tym też masz rację , bo mamy wieksze pole do manewrów i nie trzeba zmieniac procka bo coś mu brakuje itp.

PostNapisane: 18 sty 2016, o 19:41 
Użytkownik

Ja już nawet rezystorów w moim elektroniku nie kupuję chyba, że potrzebuję na już. Z prostej przyczyny kupując nawet kilkanaście/dziesiąt rezystorów wychodzi drożej niż na aukcji tym bardziej, że dziś wiele sklepów ma przesyłki listem za 1.50, albo in-post za 3.94 więc kupując nawet samą m8 na aukcji zapłaciłbyś taniej. A zazwyczaj kupuje się jeszcze jakieś kondensatory/tranzystory itp. to już w ogóle.
Ale wracając to tak jak powiedział mirek - powiedzieć dziękuję i wyjść. Obrażanie kogoś nikomu jescze nie pomogło, a druga sprawa to zgodnie z powiedzeniem "Jak cię widzą, tak cię piszą.

PostNapisane: 18 sty 2016, o 20:15 
Użytkownik

Prawda.
Ale mi wcale nie chodzilo zeby komuś ubliżać, dalece mi do tego.

Żeby drobnice kupic to mam taki sklepik mały, ale tanio ze nawet przez serwis aukcyjny sie nie opłaca i można sie czasem dogadać przy większych ilościach, szkoda tylko ze żadnych avr-ków nie ma :-(, można? można.

Strefa czasowa: UTC + 1