Z poprzednich postów nie wszystko rozumiałem więc poniżej przedstawiam swoją wariację na ten temat.
Potrzebowałem procedury która umożliwiałaby wprowadzenie nr. telefonu i jego zapamiętanie przez program.
Numer ten po tej operacji zapisu ma się wyświetlać w polu wprowadzenia oraz na labelu "wynik", poza tym ma być możliwość wykorzystania go jako zmiennej w innych częściach programu.
Musiałem w "Sub Globals" powołać kilka zmiennych: Od2, Od1, wynik,A1,EdNtelefonu.
W "Activity Resume" umieściłem procedurę odczytu zapisanego nr.tel. dzięki temu mam zawsze zmienną z aktualnymi danymi które wykorzystuję w innych częściach programu.
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
W tym miejscu jest realizowana procedura zapisu danych do pamięci telefonu pod nazwą "Od1"
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Pewnie mój kod ma wiele do życzenia, ale spełnia swoją funkcję i jest punktem wyjściowym do ulepszenia programu.