Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 24 lis 2024, o 06:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 paź 2015, o 18:06 
Nowy

Dzięki świetnym poradnikom Pana Mirka wiem już, jak łatwe jest tworzenie własnych elementów w Eagle. Jednak często mamy do czynienia z sytuacją, w której wielokrotnie projektujemy z tych elementów to samo. Pracowicie więc układamy elementy, łączymy je, prowadzimy ścieżki. Oczywiście można trochę skopiować z wcześniejszych projektów, jednak czy to jest eleganckie rozwiązanie? Jeśli na przykład zaprojektuję sobie jakiś moduł, na przykład przetwornicę zasilania albo moduł WiFi z anteną trawioną PCB, fajnie by było móc korzystać z takiego gotowego modułu i "wmontowywać" go w płytkę tak, jak to robimy z układami scalonymi. Czy da się w Eagle stworzyć taki element składający się z wielu elementów, z przypisanym footprintem lub bez niego?

Inna sprawa to edycja własnych symboli. Czy da się do Eagla zaimportować jakieś pliki wektorowe, zamiast pracowicie składać symbole do swojej biblioteki z kreseczek i kółeczek?

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 paź 2015, o 18:29 
Użytkownik

Chyba interesuje Cie export-schematic.ulp oraz export-board.ulp

* troche sie rozpisze zeby nie bylo. Ja uzywam wlasnie sobie *szablonow* ktore mam np dla mega88_kwarc_stab_3v3 i dzieki temu od reki mam schemat + plytke . Przyspiesza to proces produkcji elektroniki :D

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1