Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 19 gru 2025, o 14:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kamerki
PostNapisane: 18 wrz 2015, o 20:48 
Użytkownik

Mam takie pytanie : czy próbował ktoś skorzystać z kamerki odzyskanej z tel kom opisze problem który mnie zmusił do takiej
koncepcji
Chodzi po kurtce o to że mam podejrzenie o kradzieże i chodzi mi o monitoring z szafki w określonych godzinach // po pracy
a teraz takie pytania
1 . jak wykorzystać kamerki // czy są jakieś biblioteki // nawet w formie zdjęć , niekoniecznie filmów
2 . jak je przesłać na internet //tam chyba najprościej będzie przejrzeć dane
3 . z miłą chęcią przeczytam o innych pomysłach i koncepcjach ?

gotowe projekty podpowiedzi mile widziane // zależy mi na czasie ( dokładniej mojej żonie ) ;)

jeśli nie ten dział albo źle zadane pytanie to bardzo przepraszam ale nie rozeznaje się w zakładaniu wątków // poza tym nie chce zaśmiecać forum

ODPOWIEDZ jak coś może być i na PW .

cytowanie selektywne  Cytuj  
 Tytuł: Re: Kamerki
PostNapisane: 19 wrz 2015, o 13:29 
Użytkownik

1: nie wszystkie się da , ew możesz się pobawić w OV -ki , ale strata i kasy i czasu w twoim przypadku
2. na Taniocha markt bez kłopotu kupisz analogowe kamerki CCTV i bezprzewodowe transmitery w dobrych cenach
- kamerka 20-30pln
- transmiter ok 50pln możesz nagrywać na kompa wia jakiś tani tuner USB

Tytuł: Re: Kamerki
PostNapisane: 19 wrz 2015, o 20:30 
Użytkownik

Hey SunRiver ale w podtekście nie pc ale mikro-kontroler atmega 8_16 bądź inny ,z możliwością łączenia na net .
A tak do ciebie SunRiver (oraz rosaamur ,Krauser,mokrowski,oraz inni ) jak przeczytają //to jak nie macie nic przeciwko to dajcie namiary na pw jak was znaleźć , żeby czasem pogadać //Krauser najbliżej mnie mieszka :) jakieś 60km :)
nie ma czata więc , na nagle potrzeby trzeba mieć jakaś odskocznie czasem ;)

Poza tym to dalszy projekt sterownika centralnego ogrzewania jest u mnie na topie // już poskładaniem prawie wszystkie cegiełki ,jeszcze parę tylko nieścisłości i pytań. ale to tylko do was ;)
wiecie jak mi wytłumaczyć :D ,
resztę oczywiście też bardzo lubię i pozdrawiam :arrow:

A teraz tak z innej beczki
jak nie ma czata to moim skromnym zdaniem tak mniej więcej będą wyglądały posty , czaty na tym forum które zawsze miałem za przykład współpracy i pomagania innym // chociaż nieraz brakowało mi jako tako konkretnego poglądowego kawałka kodu ( poglądowego gdyż każdy przypadek programu jest inny i musi by zaadoptowany (przerobiony) przez programistę :) nawet początkującego // jak ja , nawet bardziej niż początkującego :mrgreen:

*/ mirek36 mówi że się dopiero uczy , i że jest początkujący // a co dopiero ja mam powiedzieć :!: ? /*
[ DEBIL */nawet nie IDIOTA */] [OW_ROMCODE_SIZE]

Sorki za głupoty , jeśli je tak ktoś odebrał // ale tak akurat myślę //

:D chyba tylko tyle i tak dalej jestem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ugeek: :mrgreen: :idea: :?: :mrgreen:

Strefa czasowa: UTC + 1