tzn ja bardzo dobrze ciebie rozumiem - i też mam kontakt od księgarzy, którzy sprzedają moją książkę - jak to studenci nieraz przychodzą patrzą a tu na półce dwie książki do nauki języka C i to obydwie niby dla początkujących. Ale zwykle bez zastanowienia wybierają tę drugą z Helionu no bo kto tam zna jakieś kocie wydawnictwo atnel, pewnie będzie kicha .... (tak tak nawet niektórzy czytelnicy sami mi o tym opowiadali jak było) ....
.... a później gdy się okazuje że w książce z Helionu część TYTUŁU "Od podstaw" sugerująca że jest dla początkujących, nie ma z tym NIC wspólnego - to nawet potrafili przychodzić do księgarni i prosić o wymianę na tą drugą książkę tego kociego atnela. Tyle że księgarze zwykle takiej operacji nie mogą zrobić. Więc ciekawe i różne reakcje bywały później - gdy niektórzy jeszcze za jakiś czas wrócili i kupili tą drugą a inni ze złością odeszli pokrzykując że już więcej nie kupią żadnej takiej książki bo to wszystko to oszustwo że dla początkujących.
.... i w ten sposób Helion siłą reklamy wygrywa ze mną .... i może też tak się stać że zmiecie mnie z powierzchni ziemi niedługo .... bo ja na taką reklamę wszędzie, jak oni nie mam funduszy niestety....
tymczasem ci którzy wrócili i kupili jednak tę książkę z atnela to później sami piszą co widzisz w opiniach o tej książce ..... więc na jakąś tam przyszłość rozważ jej zakup bo ta - to na pewno nie chwyt reklamowy i jest rzeczywiście dla początkujących. Zresztą takie opinie niezależnie możesz znaleźć też na wielu innych forach internetowych - jak poszukasz.
tymczasem może pomocna okaże się dla ciebie wskazówka, żebyś poczytał gdzieś może przede wszystkim o wskaźnikach - ponieważ z tych warnigów to najbardziej wynika że ze zrozumieniem tego masz problemy
ale poczytaj także o tablicach w C
no i kolejna rzecz postaraj się unikać jak ognia typu float , z którego tu ochoczo korzystasz do obliczania temperatury zupełnie niepotrzebnie ....
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]Jeżyk-1 napisał(a):
No trudno Pomęczę się sam. Za którymś razem wyjdzie mi
.
Pewnie że wyjdzie, tylko idź mniejszymi kroczkami - zaczynaj od prostszych przykładów i takich które rozumiesz - a jeśli nie to po kolei pytaj ale o konkretne szczegóły - a nie "dlaczego mi się TO nie kompiluje" i wrzucasz kod z całym hektolitrem błędów
w tym rzecz
a jak będziesz małymi kroczkami to nawet uda ci się tu pomagać po kolei ....
www.youtube.com/mirekk36 ]