Witam.
Od pewnego czasu rozważam kupno laptopa firmy Apple - Macbooka Air. Owa chęć nie jest wynikiem tego, że chcę być modny, na czasie, pochwalić się innym lub gonić "tych bogatszych", lecz wynikiem tego, iż słyszałem o tej firmie wiele dobrego. System operacyjny świetny, porządne wykończenie, długa żywotność baterii, szybka praca etc. Nie jestem entuzjastą gier komputerowych, więc w takowe nie gram, jednak jestem miłośnikiem elektroniki oraz programowania, w tym programowania AVRów. W tym roku idę na studia, kierunek robotyka i automatyka, jednak mam pewne obawy co do tego, czy znajdę wszystkie programy używane na owych studiach dla systemu iOS. Chciałbym również mieć możliwość programowania AVR'ów w prosty sposób. Chciałbym zapytać tych, którzy wiedzą bądź tych, którzy posiadają komputery powyższego producenta - czy warto ? Czy nie będę tego żałować używając komputera do projektowania urządzeń elektronicznych , projektowania w programach 3D, CADowskich typu Autodesk Inventor lub w Solidwork, używając programów typu Matlab oraz programowania w różnych językach programowania, w tym w języku C dla AVRów i chcąc w prosty sposób ładować wsad do mikrokontrolera ? Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam.
![Puszcza oko ;)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_wink.gif)