vDaro napisał(a):
W moim przypadku trzeba najpierw wybrać mikrokontroler, a później "sprawdź podłączony avr". Jeżeli kliknę najpierw "sprawdź podłączony avr" to wyskoczy okienko, że nie znaleziono programatora(to czarne, które pokazałem wcześniej jakby ktoś nie wiedział). Nie będę się bawił teraz w aktualizacje, itd. Chcę się nacieszyć, tym że działa ;d
UWAGA! panie kolego vDaro! to dość niebezpieczna zabawa (z uwagi na fusebity) aby najpierw wybierać procka z listy a potem dopiero ustawiać....
Kurczę po to robiłem tyle uaktualnień i po to tyle pracuję nad tym programem, do tego po to tworzę te opcje żeby praca była JAK NAJWYGODNIEJSZA. Sprawdzenie procka żółtym klawiszem ma za zadanie PRZEDE WSZYSTKIM wczytać FUSEBITY !!!! jakie są ustawione w procku - inaczej czy to przez nieświadomość czy to przez rutynę można sobie zrobić ZONKA. Ale jak wolisz
tylko proszę później nie miej pretensji że nie udało się coś - a tobie nie chciało się pobrać w 5 SEKUND, najnowszej wersji programu
http://atnel.pl/mkavrcalculator.htmlno szkoda
.... tym bardziej że aktualizację daję wciąż także za FREE .....
hmm a może warto wprowadzić opłaty za aktualizacje (może to przekona userów do aktualizowania?
)
Tym bardziej, że wystarczy pobrać i wgrać do folderu gdzie jest starsza wersja - nie ma nawet żadnego instalowania, SETUP'a itd
i nie wspominając że każda aktualizacja to zawsze jakieś tam podrasowanie samego ENGIN'u (silnika) programu właśnie od strony programowania fusów itp
--------------
poza tym skoro nie działa ci klawisz żółty to pewnie nie obejrzałeś nawet filmiku na tej stronce co podałem wyżej ..... a dowiedziałbyś się że wystarczy przy tym polu ręcznego wyboru procka kliknąć ptaszka "LISTA PEŁNA" ! i już klawisz będzie działał .....
ale jak wolisz
PS ... tzn może jest jeszcze inny problem - ale jak mówiłem ja na twoim miejscu bym to od razu wyjaśnił z producentem
www.youtube.com/mirekk36 ]