Witam.
Co by wysyłane logi na terminal nie tworzyły tasiemców z przewijaniem i przewijaniem i przewijaniem okna terminalu. Chciałem skorzystać w dobrodziejstwa wiedzy przekazywanej nam przez Mirka i przedstawić najnowszy log w ładnej formie na terminalu.
Ale, że uczy się najlepiej na przykładzie pewnym, więc postanowiłem zacząć od przedstawionego przykładu.
Więc mam wysyłaną co 30sek na terminal taką o to ramkę danych:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I problem jest taki że co te 30 sek. Menu się rysuje, ale zawsze niżej i niżej i niżej. Jak by ekran się nie czyścił i kursor nie wracał na HOME. Menu jest owszem zawsze rysowane czysto, na pustym ekranie. Ale nie wyczyszczonym, ale przewiniętym...
Poza tym wszystko jest OK. Tekst w menu się pozycjonuje, koloruje itd. Problem mam jedynie z czyszczeniem ekranu o pozycją 0,0.
Co robię źle?
Próbowałem już i tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Działa wszystko, tylko nie resetowanie ekranu
Drugi problem jest z polskimi czcionkami. Putty najnowsze 0.64. W Translation wybrane Win1250 (Central European) Przy ISO z LATIN-1 również brak polskich ogonków, choć oczywiście śmieci wyglądają inaczej.
Ale to już mniejszy problem, aplikacja jest dla mnie i brak ogonków przeżyję...
Aha wszystko na Win8.1 32b
EDIT;
język c
Przewija ekran w dół na pustego miejsca
język c
Czyści ekran.
Przynajmniej takie komendy dają u mnie pożądany efekt.
Pozostaje pytanie odnośnie polskich ogonków.