Pzx napisał(a):
Przy prostych kodach HTML, rzędu kilkuset bajtów nie zauważyłem błędów.
Ja to omawiałem w poradnikach ....
Wyraźnie mówiłem że moduły WIFI nie nadają się do tworzenia jakichś potwornych stron www, nie nadają się do transmisji dużej ilości danych ciurkiem i to jest normalne jak kromka z masłem. Nawet w poradniki o serwerze www pokazywałem specjalne opóźnienia w trakcie transmisji danych żeby pozbyć się tych przerw w transmisji ... To nie są moduły odpowiadające możliwościami typowym kartom sieciowym jak w komputerach jeśli chodzi o przepustowość.
I nic z tym się nie zrobi ...
Za to IDEALNIE sprawują się do wszelkiej innej komunikacji z udziałem niewielkich pakietów danych i wtedy nie ma ŻADNYCH BŁĘDÓW, ŻADNEGO ZNIKANIA pakietów itp itd
Pzx napisał(a):
Przy prostych kodach HTML, rzędu kilkuset bajtów nie zauważyłem błędów.
Dokładnie bo moduły nie posiadają sprzętowych pinów do kontroli transmisji itp więc nadzorowana jest ona tylko programowo.
Jeśli więc ktoś chce sobie w oparciu o te moduły organizować strumieniowe przesyłanie danych to może o tym zapomnieć i lepiej niech nie kupuje tych modułów.
To nie jest żadna tajemnica.
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]Pzx napisał(a):
To tajemnicze znikanie bajtów jest gdzieś na drodze pomiędzy modułem a przeglądarką.
Możesz stosować opóźnienia pomiędzy przesyłanymi paczkami bajtów, tak jak w poradniku - wtedy okaże się że się uda. Ale nie licz na to że jak dwie osoby naraz odpytają stronę www to że nie nastąpi kaszana
![Puszcza oko ;)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_wink.gif)
bo nastąpi - nie ma innego wyjścia. Jak nie masz tych opóźnień w procku to pomyśl - ślesz dane do modułu na maxa, kończy w nim się bufor (bo musi się skończyć) .... w tym czasie kolejne dane które ślesz - idą w kosmos, dopiero jak część bufora się zwolni to przyjmuje kolejne dane z procka ...
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]Można na nich postawić małą prostą mini stronkę to wszystko 1-2 kb max ... a ty piszesz o 50 kb ! .....
www.youtube.com/mirekk36 ]