Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 13 cze 2026, o 03:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 kwi 2015, o 10:54 
Użytkownik

Zadałem pytanie - gdzie nie trzeba kodu, schematu i cuda wianków -
Czy w czasie włączenia któregoś Timera (podprogram w przerwaniu używa pamięci RAM i wrzuca swoje dane tam gdzie mu pasuje? Atmega 328P) - dzięki bardzo'
A poza tym raczej powinien być Pan wyrozumiały dla osób które dopiero uczą się i kupują u Pana, - a tak Pan krytykuje ludzi na Elektrodzie - ciekawe

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 30 kwi 2015, o 11:07 
Moderator

Panie - czytałeś ten post?

post127773.html#p127773

bo to nie tylko mnie się wydaje że jednak trzeba i kod, i schemat i tak dalej

a że tobie jako początkującemu się wydaje inaczej to ja już na to nic nie poradzę. Dostałeś KILKA wyraźnych podpowiedzi jak uzupełnić pytanie i co ? I napisałeś jaki procesor ? .... i co dalej mamy ciągnąć cię za język ? i wyjaśniać że jednak potrzeba schematu, kodu programu itp żeby coś pomóc ?

Czy ty może myślisz, że jak coś kupujesz w sklepie atnel to to pozwala ci na robienie sobie żartów i kalamburów na forum ? ZDECYDOWANIE NIE!

Albo dostosujesz się do tego jak działamy na forum albo - nie musisz przecież z niego korzystać. Spróbuj takie pytanie zadać na innym forum i zobaczysz co się stanie. Jak cię poproszą o kod programu to co ? na nich też się obrazisz i pójdziesz na inne forum ? NA kolejnym znowu cię poproszą o kod i znowu się obrazisz ? i tak ile jeszcze razy ZANIM w końcu zrozumiesz, że już na forum atnel warto było nauczyć się zadawać pytań zgodnie ze wsazówkami ?

Maciek 222 napisał(a):
Zadałem pytanie - gdzie nie trzeba kodu, schematu i cuda wianków -

Reasumując - piszesz bzdury.

Maciek 222 napisał(a):
Czy w czasie włączenia któregoś Timera (podprogram w przerwaniu używa pamięci RAM i wrzuca swoje dane tam gdzie mu pasuje?

To jest TWÓJ NAJWIĘKSZY problem - że tobie się wydaje, że COŚ robi się samo za twoimi plecami .... ktoś wrzuca dane gdzie mu pasuje ? .... BZDURA więc gdybyś pokazał kod - to pewnie od razu koledzy znający Bascoma pokazaliby ci gdzie robisz BABOLE ! bo nic SAMO się nie robi - to TY jak chcesz być programistą robisz babole

Maciek 222 napisał(a):
A poza tym raczej powinien być Pan wyrozumiały dla osób które dopiero uczą się i kupują u Pana

Dla początkujących jestem wyrozumiały ... ale to że ktoś kupuje nie zwalnia z tego żeby robić sobie na forum zabawy tego typu!

Maciek 222 napisał(a):
a tak Pan krytykuje ludzi na Elektrodzie - ciekawe

Chłopie - zapraszam cię na forum http://www.elektroda.pl .... biegnij tam jak najszybciej - polecam ci szczerze, uwierz mi - będziesz tam miał o niebo lepiej (Sory ale inaczej nie da się zaspokoić twojej ciekawości niż taką odpowiedzią)

PostNapisane: 30 kwi 2015, o 16:48 
Użytkownik

Maciek 222 napisał(a):
Czy w czasie włączenia któregoś Timera (podprogram w przerwaniu używa pamięci RAM i wrzuca swoje dane tam gdzie mu pasuje? Atmega 328P) - dzięki bardzo'

Zastanawiałem się cały czas, gdzie to pytanie i dopiero teraz zajarzyłem, że te nawiasy mnie ogłupiły. Cały czas byłem przekonany, że jakiś podprogram działa w przerwaniu i korzysta losowo z RAM-u, a pytanie o Timer jest niedokończone. :oops: Za dużo herbaty, za mało snu i brak urlopu... Muszę iść wypocząć.

Maciek 222 nie obrażaj się, tylko zrozum pewną rzecz: listing programu lub jego części jest wielokrotnie dla nas czytelniejszy niż słowny opis jego działania, które de facto nie raz znacznie odbiega od tego co się stworzyło w programie.

Strefa czasowa: UTC + 1