ixxl napisał(a):
Sprawdziłem wszystkie możliwe konfiguracje zworek. Zero reakcji spod Eclipse. Avrdude bez problemu programuje ten procesor w innym zestawie. mkAVRCalculator też go rozpoznaje , nie wiem czy programuje , bo mam wersję demo. Czyżby ten konwerter nie do końca współpracował z Eclipse ? Pomysły już mi się dawno skończyły ;(
eeeeh jak można takie rzeczy pisać ? na prawdę zastanawia mnie to
konwerter nie współpracuje z Eclipse
no toż to pomysł
Panie kochany samo Eclipse nie ma nic wspólnego z programowaniem procków ono posługuje się programem AVRDUDE w tym celu - to po pierwsze
to teraz zastanów się - bo przecież MkAvrCalculator też posługuje się avrdude
No szok - skąd takie skojarzenia jakieś dziwne - a nawet nie podajesz ani podejrzewam nie zastanawiasz się nad tym jakie komunikaty z tego AVRDUDE pod Eclipsem wywoływanego wyskakują ???? pewnie nawet ani razu nie spojrzałeś na okienko CONSOLE
przecież powodów może być 100
A tak w ogóle to chyba strasznie nerwowo wszystko robisz i już ci się totalnie namieszało i to na MAXA
uspokój się więc
usiądź na chwilę, zrelaksuj się , odpocznij i wtedy podejdź do tego jeszcze raz wg kroków poniżej:
1. skoro MkAvrCalculator widzi procka w konwerterze to wejdź w jego zakładkę "USTAWIENIA"
2. Kliknij w tej zakładce klawisz o nazwie "Instaluj" w ramce "avrdude"
3. UWAGA!!!! wskaż folder
C:\WinAVR-20100110\bin
o ile to w takim masz zainstalowany pakiet WinAVR ponieważ ECLIPSE domyślnie tam zagląda w poszukiwaniu avardude i jego pliku conf. A ty po prostu możesz mieć SKOPANY ten avrdude w tym folderze
więc jeśli ci MkAvrCacl wgra do niego prawidłową wersję AVRDUDE
to i ECLIPSE musi ruszyć
tylko że jeśli znowu coś pójdzie nie tak to weź że się zmiłuj pan nad nami i opisz porządnie co się dzieje podając:
1. jakieś komunikaty z avrdude z konsoli eclipse
2. jakiś screenschot chociaż
www.youtube.com/mirekk36 ]