Witam Jako iż nie wiem gdzie i na jakim forum zamieścić ten temat to postanowiłem tutaj. Otóż zamieszczam kilka bibliotek do sterowania silnikami krokowymi. Opisy i przykład wykorzystania jest w bibliotece. Biblioteki do silników krokowych: Biblioteka "Unipolar_28BYJ.rar" - Sterowanie dla silnika 28BYJ-48 w wersji Unipolarnej. Później dodam jak przerobić silnik na wersję Bipolarną wraz z biblioteką. Biblioteka "Bipolar_SilnikPM35L.rar" - Sterownik dla PM35L-048 silnika Bipolarnego. Biblioteka "CD_ROM.rar" - Jest to biblioteka bez przykładu. Odpowiada ona za sterowanie silników krokowych od CD-ROM (silnik bipolarny) Biblioteka "Bipolar_SHS39_200.rar" - Jest to biblioteka to silnika bipolarnego SHS39-200.
Starałem się maksymalnie uprościć sterowanie silnikiem, więc steruje się tylko dwiema komendami: Nastepny - Silnik obraca się zgodnie ze wskazówkami zegara Poprzedni - Silnik obraca się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara Mam nadzieję że biblioteki pomogą Pozdrawiam
PS: Jeśli ktoś chce to mogę napisać biblioteki do silnika krokowego. Pisać na PW wraz z linkiem do dokumentacji silnika, albo jak się nim steruje.
Załączniki: |
Aby zobaczyć załączniki musisz się zalogować. Tylko zalogowani użytkownicy mogą oglądać i pobierać załączniki.
|
|