janeczqu napisał(a):
Panowie, słowo "profesjonalny" w tym pułapie cenowym oznacza tyle samo co profesjonalne urządzenie zrobione w pająku przez 10 latka, nie nadużywajmy więc tego słowa.
Klaki: zapisz sobie jakie wartości chcesz mierzyć, z jaką dokładnością i dopiero wtedy czegoś szukaj. Na sam początek to naprawdę "bazarowy" miernik z termoparą za 20 zł starczy. Później miernik F czy RLC sam zrobisz na uC. A jak zaczniesz na poważnie siedzieć w elektronice to wybierzesz o wile lepszy (i niestety droższy) miernik- ale na nim sprzedawca nie będzie umieszczał napisu "profesjonalny"
ja nie napisałem że jest to profesjonalny miernik:) zdaje sobie sprawę z tego jak wygląda profesjonalny miernik:) ten z pewnością taki nie jest, jednakowoż dla początkującego wystarczy. Sam jestem początkującym i sobie chwalę ten miernik. Nie oznacza to tym samym że wciskam go komuś na siłę i mówię że jest on "super" i "najlepszy na świecie", bo to zwykły multimetr z podstawowymi funkcjami ale według mnie bardzo dobry bo sam go na co dzień użytkuję:) a link podałem z pierwszy z brzegu, nie wczytywałem się jakie chwyty marketingowe zastosował sprzedawca.