Wrr po 10 min opisywania mojego doświadczenia z IP cctv przeglądarka w tablecie sie zacięła i zresetowala :/
Dobra spróbuje troszkę krócej
Posiadam kamerę hikvision(lub ona ma tylko ich oprogramowanie) 1080p 20x zoom obrotowa
Problem który mam związany jest z nagrywaniem wszystkiego na dysk
Dysk podłączony pod mac wszędzie w sieci był wykrywany ale kamera która współpracuje z SAMBĄ
Oczywiście tego dysku nie widziała
Próbowałem serwera na raspberry pi używając rożnych formatów partycji
Z dysku 3TB udało mi sie wyciągnąć 140GB na partycji ext4
Odłogiem leżał u mńie ha strychu Iconnect omega do którego podłączasz dysk poprzez usb i widać go w sieci ta metoda zadziałała dysk widać
Problem polega na tym ze nagranie gubi klatki(przy 25fps gubi ich znaczna cześć)
Przy 10fps jest lepiej ale po czasie zauważyłem ze na nagraniach robią sie kilkugodzinne luki
Nie wiem czym to jest spowodowane może mała prędkością urządzenia (dlatego docelowo Mac mini miał udostępniać dysk w siecie) na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia jak to rozwiązać :/
Z kamera analogowa miałem dwie przygody
kupiłem najtańszy kit czyli 2 kamery i nagrywarka
Kamery nagrywały w totalnej ciemni w pomieszczeniu ale juz na zewnątrz kompletnie do niczego nocą sie nie nadawały... Kupiłem drugi kit z lepszymi kamerami droższa nagrywarka okazała sie gorsza wiec zostawiłem sobie tylko kamery... W nocy było juz coś widać i to całkiem całkiem ale kiedy osoba sie zbliżyła blisko do kamery zamiast twarzy była biała plama w dzień jakoś była powiedzmy zadowalająca do moich potrzeb
Także analog moim zdaniem jest mniej kłopotliwy ciągniemy kabel do nagrywarki i jesteśmy w domu
Z kamera IP jest więcej zabawy no chyba ze ja trafiłem ta taka z która mam problemy bo z innymi nie miałem do czynienia
Jeśli byś potrzebował jakiś bardziej szczegółowych informacji to daj znać
Daj znać także na jaki system padł wybór