eeprom z tego co widzę pusty - czyli albo ja się pomyliłem w pisaniu tego kodu sprawdzającego (co jest bardzo prawdopodobne) albo to co widzisz na wyjściu robione jest pomimo procesora (co byłoby bardzo ciekawe bo kiedy na wyjściu powinno być 0 a na oscyloskopie widzisz 1 to oznacza zwarcie ... i nie tak łatwo to zrobić bo procesor będzie z tym walczył pewnie do ok. 40 mA).
Wprowadziłeś do układu leda nr 1 (z komentarzy programu)? jeśli tak to czy się zaświecił w ogóle?
ale powiedziałeś że jak podłączysz generator 400 Hz do procka to też pojawiają się te szpilki- tak?
czy po wyjęciu całkowicie z układu i podłączeniu jedynie zasilania oraz generatora również widzisz te szpilki??
jeśli tak to można jeszcze spróbować jeszcze wywoływania programowo tego przerwania (timerem uruchamiać INT0 albo po prostu z timera zrobić sobie ok. 400 Hz) i testować tylko i wyłącznie sam procesor wraz z jego programem - sprawdziłbym to sam ale nie mam oscyloskopu

A tak w ogóle co masz w swoim układzie oprócz procka, jakiegoś zasilania, doprowadzeń od enkodera (sztuk 3? ) oraz wyjść (sztuk 2)??
kod do tego przerwania programowego (wywalasz przerwanie na int0 i zamieniasz je na poniższe) i wtedy procesor zostawiasz jedynie z oscyloskopem oraz zasilaniem nic innego
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
natomiast w mainie musisz to jeszcze skonfigurować zdaje się że tak (piszę pod Mega168 bo widzę że i tak jej używasz)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Bardzo bym prosił kogoś o sprawdzenie tego kodu - nie pisałem na ten procesor i aż wstyd się przyznać ale zapomniałem jak poprawnie zrobić CTC (ale wydaje mi sie że powinno działać tylko nie jestem pewien czy rejestr timera się wyzeruje po dojściu do OCR0A bo z tego co pamiętam należy ustawić do tego jakąś flagę, ale mogłem też wszystko pokręcić)
osobiście jeśli zadziała zacząłbym dodawać kolejne elementy i testować za każdym razem (możesz spróbować bisekcji

)
jeśli okaże się że problem jest całkowicie niezależny od sprzętu czyli nie zadziała sam procesor z tym programem podłączony jedynie do zasilania oraz oscyloskopu to złożę własny układ na 2 procesorach testujący owo zjawisko