Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 16 lis 2024, o 09:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:11 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):

"oooo jaaaa ;) ale fajny projekt - podoba mi się - daję mu 10/10"

Oczywiście Mirku. W dziale DIY jest to jak najbardziej na miejscu ale np ktoś pyta
ktoś pytający napisał(a):
Czy używając procesora atmega mogę zamigać czerwoną diodą trzy razy w ciągu sekundy?

A wtedy pod spodem pojawia się post.
odpowiadający napisał(a):
Świetny pomysł, oby tak dalej.

Takie coś miałem na myśli. I przeglądając to forum, które notabene uważam za bardzo przyjazne i w ogóle tak trzymać, takie rzeczy widywałem.
A co do przykładu to nie pamiętam skąd jest... Ale kłuje w oczy :)

A jeśli chodzi o zawartość mojej szafki z elektroniką. W sumie forum jest firmy ATNEL więc bardzo dobrze, że ludzie piszą w stopce ATB v1.04, BB, GB, XBOOK. Dzięki temu chcąc komuś pomóc jesteśmy w stanie odesłać go do odpowiedniej strony czy nawet urządzenia bo przecież powiedział, że ma. Jak najbardziej to popieram!

PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:14 
Moderator

WoodPaker napisał(a):
Takie coś miałem na myśli.

Tu masz 100% a nawet 200% racji ale wiesz co ? kilka takich postów widziałem i je wykasowałem razem z userem bo to zwykle była reklma niby przypadkowo umieszczona w stopce (w podpisie) jakiejś tam kociej strony która np sprzedaje bieliznę dla kotów ;)

jeśli zaś poza takimi reklamiarzami ktoś coś takiego wyprawia - to zdecydowanie godne potępienia

PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:19 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

mirekk36 napisał(a):
jest to już BARDZO dawno (zanim kolega szanowny pojawił się na tym forum) uzgodniony ze sporą częścią użytkowników format przekazania danych i oni wiedzą DOSKONALE

Wiesz Mirku sporo osób Ci to pisze, że zanim dołączyło albo cokolwiek napisało to obserwowało to forum dużo wcześniej.

mirekk36 napisał(a):
skoro więc ja mówię - że to jest ustalone i nawet zalecane jeśli chodzi o szybszą i lepszą pomoc techniczną ze strony naszej firmy to uprzejmie proszę nie ferować dalej takich teorii o przechwalaniu się .... bo jak wprowadzę w końcu te ikonki to wtedy już się boję nawet pomyśleć co kolega wymyśli ;) ... OK ?

No raczej nic, bo po co mam cokolwiek wymyślać skoro uważasz to za użyteczne - po prostu skojarzyło mi się to z forami o PC (i tu podtrzymam, że tam to jest tylko chwalenie się).

mirekk36 napisał(a):
może po tym poście będzie to jeszcze jaśniejsze

Trochę już ciemno, ale może coś mnie "oświeci" ;) .

Rozumiem, że nikt się nie obraża na moje wcześniejsze postawienie sprawy (oby tu na forum takich osób nie było), ale tak mi się nasunęło porównanie z "PC forami".

--
Grzegorz...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:21 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
jeśli zaś poza takimi reklamiarzami ktoś coś takiego wyprawia - to zdecydowanie godne potępienia

Jak pisałem wcześniej mam kilku faworytów więc odszukam posty i uprzejmie doniosę :D

PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:30 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

majster napisał(a):
Grzegorz... napisał(a):
i chyba w sumie o to biega, żeby dać takiej osobie jak Mirek godnie żyć za to co robi dla innych :lol:.

No to tutaj już totalnie po bandzie kolego poszedłeś z wpisem że atnel troszkę na tobie zarobił widzisz mnie nie stać na zakupy od tak gdzie kolwiek i nie chwalę się tym ile i na kogo wydałem ale jak widać nie chwalisz się w stopkach a w postach a po innych ciśniesz nie znając nawet danej osoby.

No i chyba jednak "nie rozumiemy się bez słów" o czym Mirek mówił.
Ja po prostu napisałem o wspomaganiu Atnela i Mirka (czyli jedno i to samo :)) abyśmy mogli nadal się cieszyć świetnymi poradnikami.

--
Grzegorz...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:35 
Moderator

WoodPaker napisał(a):
Jak pisałem wcześniej mam kilku faworytów więc odszukam posty i uprzejmie doniosę

a uprzejmie czekam :lol:

PostNapisane: 10 lut 2015, o 18:53 

No też muszę sobie zaktualizować stopkę, co by wiedzieli na jakim sprzęcie pracuje :P

A tak, serio, to się bardzo przydaje właśnie jak Mirek piszę, łatwiej komuś czy sobie pomóc, bo od razu można zweryfikować na sprzęcie problem czy software czy hardware stwarza problemem.

PostNapisane: 10 lut 2015, o 19:32 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

No OK Reza to i ja kończę z "ascezą" :lol:.

ATB 1.03, ATB GLS 1.04a (oczywiście zmontowany), 2xkonwerter do ATTiny, 1xkonwerter do ATMega8 (miałem dwa, ale jeden odsprzedałem na prośbę forumowicza), ATB SHIELD IO, ATB SHIELD M128, ATB USB-ASP, 2xATNEL-WIFI232-T, 2xAtnel-Air, 3xRFM-73, 3x RFM-69C, OLED SPI, OLED I2C, oczywiście BB i GB v. 2 (v. 1 oddane forumowiczom), FRDM-KL25Z + XTRINSIC-SENSORS, a do tego stykówka i setki innych części ;).

--
Grzegorz...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 19:39 

Ehh, to nie wiedziałem, że moduły też liczymy, to mi się kurczek nie zmieści na stronie jednej ;)

PostNapisane: 10 lut 2015, o 19:43 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

rezasurmar napisał(a):
Ehh, to nie wiedziałem, że moduły też liczymy, to mi się kurczek nie zmieści na stronie jednej ;)

No właśnie popatrz na podpisy innych ;).
To za chwilę pójdzie w dopisywanie stacji lutowniczych i mierników. Sorki od razu mówię, że kpię i proszę tak traktować moje ostatnie wypowiedzi.

--
Pozdrawiam.
Grzegorz...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 19:46 

Grzegorz... napisał(a):
No właśnie popatrz na podpisy innych .
To za chwilę pójdzie w dopisywanie stacji lutowniczych i mierników. Sorki od razu mówię, że kpię i proszę tak traktować moje ostatnie wypowiedzi.

W sumie mój podpis to właśnie taka lekka beka z tego ;).

PostNapisane: 10 lut 2015, o 19:56 
Użytkownik

Reza Ty lepiej przeanalizuj co napisałeś. Potem to poròwnaj z zapisami-wypowiedziami innnych, a potem przeproś bo nieuwzględniłeś mnie. To ja pisałem o pomocy względem podpisów w stopce. Inni chca pomógł, a ja żądam satysfakcji!

Właśnie tak wygląda dla mnie prośba o "pomógł" w stopce :geek:

PostNapisane: 10 lut 2015, o 20:35 

WoodPaker napisał(a):
a ja żądam satysfakcji!

Jako wyzwany, mam prawo wybrać, broń.

Wybieram lutowanie na czas pistoletówką rezystorów SMD 0402

PostNapisane: 10 lut 2015, o 20:53 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Jak ktoś chce mogę wszystkie moje 2 piguły oddać :D
Jedna duża, druga mniejsza.

PostNapisane: 10 lut 2015, o 21:12 
Moderator

Jak dobrze pójdzie to niedługo rozwiążę wasze problemy .... z podpisami tzn z wyliczaniem ile kto ma i czy się chwali czy nie chwali - .... jakby nie było większych problemów ...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 21:29 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

mirekk36 napisał(a):
.... jakby nie było większych problemów ...

O właśnie jakby nie było większych problemów :lol:.

--
Grzegorz...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 21:44 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

mirekk36 napisał(a):
Jak dobrze pójdzie to niedługo rozwiążę wasze problemy .... z podpisami tzn z wyliczaniem ile kto ma i czy się chwali czy nie chwali - .... jakby nie było większych problemów ...

Moge za to banować? Mogę, moge, mogę??? :lol:

PostNapisane: 10 lut 2015, o 21:53 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Jaglarz napisał(a):
Moge za to banować? Mogę, moge, mogę??? :lol:

A Ciebie już paluszek świerzbi :?: :lol: ;)

--
Grzegorz...

PostNapisane: 10 lut 2015, o 21:56 
Moderator

Jaglarz napisał(a):
Moge za to banować? Mogę, moge, mogę???

Jagi .... normalnie pozwę cię - za zakichany herbatą monitor - no pozwę :lol: kurza melodia już piszę pozew :lol:

PostNapisane: 10 lut 2015, o 22:03 

To tzw. temat zastępczy.
Tym czasem w lochach trwa wyżeranie piguł na całego.

PostNapisane: 10 lut 2015, o 22:04 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Jak dobrze pójdzie to niedługo rozwiążę wasze problemy .... z podpisami tzn z wyliczaniem ile kto ma i czy się chwali czy nie chwali

ech... mam propozycję
Wyciąć podpis całkiem, nie będzie i koniec ... :P
teraz jest czas na Pitę jarską .. dopiero się zacznie ...

---------------------------------
Owszem dziwne rzeczy czasem ludzie wypisują ich sprawa nikt nie karze nikomu tego czytać, Wstydzić się powinien ten co ma to napisane
ale zwykle co jest to młoda osoba , albo stary malkontent. Mnie osobiście to wsi czy ktoś kliknie czy nie kliknie czy co. Niema to żadnego znaczenia to gest , gest dobrej woli.

jestem za tym żeby było jasne czego kto używa bo ułatwia sprawę z suportem , a nie kiedyś ciągnął się temat i na końcu wyszło że stykówka , zadeptana skrętka i chiński zalisiacz wtyczkowy, do tego kot wygrzewający się na 7805 ... i co i RC=-1 , a zainteresowany no cóż z postawą roszczeniową bo "musimy mu pomóc" i to na ten tychmiast ....

Mnie bardziej irytuje to że ktoś tam wpada z buciorami na czata i ani cześć ani pocałuj w (y) rzucaj jakimś pytaniem i je co chwilę powtarza bo MUSIMY NATYCHMIAST MU ODPOWIEDZIEĆ !!

ale co zrobisz i taki element się trafia ... ja zostałem zjechany ze komuś poradziłem żeby na początku przygody z STM zaczął na bibliotekach STD_pherip bo jestem lamerem prowadzącym, pseudostronę ... i tylko na rejestrach .. ale oczywiście osobnik taki nie udzielił odpowiedzi na pytanie zainteresowanego jak na tych rejestrach ... po takich akcjach zostałem zdemotywowany i niekiedy z przyjemnością odpowiadam na pytanie złośliwym żartem : http://www.sunduino.pl/guugle.htm ...

i co ?? i nic .. bo moim zdaniem jeśli ktos jest sztywniakiem pod krawatem z kijem od miotły w (4 char), nie ma pokory i dystansu do siebie
to nie powinien zaglądać na fora czy to czy inne , a kupić w castoramie łopatkę i się zakopać 2m pod ziemią

Dlatego też moja stopka jest taka a nie inna ....
nie będzie tam już droopa - bo nie chce mi się nic udostępniać nie będzie linku do strony , bo mam w nosie czy ktoś tam będzie zaglądał
i mam tak samo gdzieś co ktoś ma w stopce ....

chyba że naruszy wpisem ogólnie narzucane normy netykiety, złamie prawo , będzie umieszczał niewłaściwe teksty , czy też
poglądy bo to nie to miejsce. Podobnie też walczył będę z handlem samplami i płytkami dodawanymi nieodpłatnie do kursów szkoleń czy innych akcji ...

A teraz możecie strzelić sobie na mnie Ferdynanda FOCHA ... :P

PostNapisane: 10 lut 2015, o 22:12 
Użytkownik

słyszałem, że za 1000 "pomógł" będzie można umówić się na kolację z Misio w znanej restauracji w Szczecinie,
a za 1 000 000 będzie można wystąpić w poradniku, ale to niesprawdzona informacja

z ostatniej chwili:
wchodzi też w grę związek partnerski z Misio, ale liczba "pomógł" do tego potrzebna jest okryta głęboką tajemnicą

PostNapisane: 10 lut 2015, o 22:16 

Za 100 można Mirkowi skoczyć po Sok Jabłkowy, co by się zrelaksował trochę podczas kręcenia ;)

PostNapisane: 10 lut 2015, o 22:46 
Użytkownik

Reza. A może vqf zamiast 402?

PostNapisane: 11 lut 2015, o 08:01 

WoodPaker napisał(a):
Reza. A może vqf zamiast 402?

Ale bez lupy.

PostNapisane: 11 lut 2015, o 10:03 
Użytkownik

rezasurmar napisał(a):

Ale bez lupy.

Teraz trzeba wybrać termin

mokrowski napisał(a):
PS. Ja się tylko zastanawiam czy nie dać pomógł jaglarzowi... Tak ładnie prosi i ,,nikt go nie lubi jako sprzedawcy b(an)anów" :-> Jak będzie mnie banował to mu to wypomnę i będę miał chody :-) He he...

Nie będziesz miał chodów, a tylko pogorszysz sprawę :geek:
hehehhe

PostNapisane: 11 lut 2015, o 11:42 
Nowy

wireless napisał(a):
słyszałem, że za 1000 "pomógł" będzie można umówić się na kolację z Misio w znanej restauracji w Szczecinie,
a za 1 000 000 będzie można wystąpić w poradniku, ale to niesprawdzona informacja

z ostatniej chwili:
wchodzi też w grę związek partnerski z Misio, ale liczba "pomógł" do tego potrzebna jest okryta głęboką tajemnicą

To są jakieś pomówienia... wypraszam sobie :evil:

Nie pomogłem więc nie klikać 'POMÓGŁ' !!!

PostNapisane: 11 lut 2015, o 12:06 
Użytkownik

Kolego @MIS(i)O jako znany celebryta
(chociażby z najpopularniejszego serialu na forum)
musisz się pogodzić z pomówieniami i różnymi insynuacjami
dotyczącymi Twojej popularnej osoby jak i inne światowe gwiazdy show biznes-u

:D

PostNapisane: 12 lut 2015, o 19:19 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

rezasurmar napisał(a):
To tzw. temat zastępczy.
Tym czasem w lochach trwa wyżeranie piguł na całego.

Dawać "skrytożercom" po łapach albo ich po prostu zjeść - myślę, że w lochach jakieś chętne "zwierzę" się znajdzie :lol:.

--
Grzegorz...

PostNapisane: 12 lut 2015, o 20:37 
Użytkownik

Mi się wydaje, że "pomógł" to taki cukierek dla dziecka :) - nie ma to nie ma, ale jak ktoś da to miło zjeść. Mimo wszystko bardziej cenię zwykłe "dziękuję", chociaż kilka "pomógłów" już zebrałem i nawet jedno ostrzeżenie (nie to żebym zbierał ostrzeżenia :D - za gapiostwo się płaci). Bardzo często dostaję też (i to nie tylko z tego forum) pytania na pw i co?... tam nie ma klikadełka. Po prostu jeśli pytający liczy się z człowiekiem (to od razu widać po sposobie pisania, zadawania pytań, itp.) to ja też dla takiego jestem człowiekiem i myślę, że nie tylko ja tak mam i wielu się tu ze mną zgodzi w tej kwestii.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1