No tu kolega strasznie (tak mi się wydaje poplątał) .... to samo co robi SuperDebounce za chwile w zwykłych if'ach w timerze2 programowym - o co tu chodzi ????
Ja bym tak nie stawiał pytania - że wrzucam cały swój kod i proszę o podpowiedź co tu jest źle, bo kto ma wiedzieć jak nie ty. Trzeba lepiej precyzować pytania żeby się szybciej czegoś dowiedzieć....
Czy kolega w ogóle najpierw potrenował sobie używanie timerów programowych z diodami LED ? zrozumiał dokładnie o co chodzi ??? bo niestety wydaje mi się że na razie nie
.... a tymczasem próbuje je kolega na oślep używać i stąd pewnie efekt że coś tam nie działa albo wszystko nie działa
Najpierw trzeba zrozumieć JEDNO
1. wszystko co dzieje się w pętli while(1) - jest wykonywane miliony raz na sekundę, więc po co np umieszczać wyświetlanie na LCD tak szybko ??? co kolega zrobił właśnie w tej pętli - toż to już jest nieporozumienie i to mocne. Bo nie dość że nie potrzeba tak często to jeszcze to wyświetlanie tak często zapuszczane blokuje tylko niepotrzebnie czas całej aplikacji
2. timer programowy jest po to żeby np takie wyświetlanie odpalać sobie np raz na sekundę albo jak się uprzesz to i 10 no 20 razy max na sekundę. Bo przecież większego odświeżania i tak nigdy nie zobaczysz gołym okiem na LCD
3. funkcja SuperDebounce już sama pięknie korzysta z timerów programowych więc po co w dalszej części znowu robić IFy dla klawiszy ???? Toż do tej funkcji podłączasz swoje własne, które mają coś zrobić gdy klawisz np wciśnięty czy zwolniony i to w nich piszesz reakcję na obsługę każdego klawisza
więcej nie powiem bo niestety nie mam tyle czasu żeby całe kody analizować i to jeszcze bez wyjaśnień co jest konkretnym problemem
- postaraj się jak pisałem wyżej najpierw poćwiczyć timery programowe a nie od razu wszystko zaprzęgnąć do projektu który robisz - napisać cały program - a potem się zastanawiać co tu nie działa.
Trzeba się nauczyć pisać program etapami
www.youtube.com/mirekk36 ]