Ds3 napisał(a):
Czy mi się wydaje, czy dławik na schemacie jest zmostkowany za pomocą ścieżki?
Jeśli ta płytka ma być robiona termo-transferem musisz poszerzyć wszystkie ścieżki, no chyba, że chcesz je potem cyną łatać.
Polygon wylej normalnie. Później tylko isolate ustaw na minimum 0.32inch. Później można wykonać jakieś drobne poprawi przesuwając lekko części.
Pod dławikiem jest kondensator SMD.
Sama płytka ma być robiona z użyciem metody fotochemicznej dlatego też pozwoliłem sobie na mniejszy raster.
Cytuj:
Witam
Chyba raczej 22pF przy kwarcu a nie 22nF. A w przypadku gniazda programowania to masz racje iż w standardowej bibliotece są blednie narysowane, tez to milem za pierwsza płytka.
Wesołych Świat
------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]
Czemu nie chcesz robić płytki dwustronnej robi sie ja tak samo jak jednostronna tylko ze skladasz dwa wydruki razem pod światło i sklejenie ze sobą potem w środek wkładamy płytkę i pracujemy. I wszystko potem przelotki i po sprawie.
I
Faktycznie, drobna literówka z kondensatorami przy kwarcu, powinno być 22pF, wstawiając wartości zapędziłem się i powstawiałem jednostki w nF (jak w filtrujących)
Nie robiłem nigdy płytek dwustronnych, nawet laminatu dwustronnego nie mam. Do testów spokojnie wystarczy płytka jednostronna, a projekt do wdrożenia w życie i tak będzie robiony na dedykowanej płytce robionej w firmie.
Z robieniem płytek dwustronnych muszę kiedyś pobawić się i zobaczyć jak wychodzą.
Ogólnie od nowa zaprojektuję całą płytkę.
------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]W zasadzie to jest mój pierwszy program w Eagle, i pierwszy bardziej zaawansowany. Wcześniej robiłem proste moduły np kart przekaźników czy moduł stabilizatora w ExpressPCB. Wybaczcie błędy początkującego.