Witam
------------------------ [ Dodano po: 13 minutach ]Za szybko wcisnął mi się Enter
Wracając do tematu, wszystko zależy co chcesz robić i czy masz odpowiednie wewnętrzna nastawienie. "Sport" że tek powiem w który zamierzasz się bawić generalnie pochłania środki finansowe, możesz pójść:
- kupić zestaw startowy ATB i mieć wszystko zrobione odpalone i działające , generalni zmniejsza to ryzyko kolejnych problemów o około 80% , pozostałe problemy 20% to programowanie jakieś dodatkowe moduły, ale w sumie większość masz na płycie od Mirka, ale oprócz pięknych i przyjemnych stron jest jeszcze jedna dla niektórych ciężka czyli koszt ...... zastanów się czy Ciebie stać kupić coś za dosyć duże pieniążki a potem dojść do wniosku że już nie chcesz się tym zajmować
- kupić poszczególne elementy na początek procek i programator , diody wyświetlacz przyciski cena niska może 50PLN wystarczy i zobaczyć czy ci to odpowiada jeżeli tak ....to zaiwestuj w coś bardziej rozbudowanego czyli w ATB , Mierk sporo części tam powrzucał i już będziesz miał programy które są w zestawie i jak chcesz się fajnie pobawić to polecam
Na początku zrób coś prostego i zobacz czy chcesz w to wszystko się bawić jeżeli tak to zainwestuj.
Pozdrawiam
------------------------ [ Dodano po: 22 minutach ]jeszcze jedna rzecz , ja osobiście nie posiadam oryginalnego zestawu ATb, wcześniej miałem Arduino i całkiem fajnie chodziło , ale nie wiem czemu poszedłem ścieżką kupna scalaczków i w sumie bardzo dużo sam się nauczyłem ponieważ bez Datasheeta nic nie zrobisz na pałę ( w sumie po 6 miesiącach sam sobie zrobiłem zestaw startowy na pcb w wersji tht , a ostatecznie zrobiłem atmegę 644 w smd) u Mirka większość masz już załatwione , nic nie musisz samemu składać ( no nie do końca- coś tam trzeba podłączyć na pałąka).
Pozdrawiam
PS. obejrzyj Mirka poradnik , "JAK ZACZĄĆ......"
https://www.youtube.com/watch?v=LiQcVSPkT6M ja go zobaczyłem za późno i nakupiłem częśći, ale powiem szczerze ma rację w tym poradnika.